REZULTATE ADMITERE MEDICINA: S-au afisat rezultatele viitorilor medicinisti de la Iasi si Sibiu

Cele mai mari emotii dupa admitere au avut concurentii care au optat pentru UMF Iasi, pentru ca aceasta unitate de invatamant a fost ultima care a anuntat rezultatele finale.

 

UMF Iasi

UMF Iasi

Listele la UMF Iasi au fost publicate astazi in jurul orei 16.00, candidatii fiind nevoiti sa-si prelungeasca emotiile pana la afisarea listelor cu rezultatele finale. Si aici, concurenta a fost mare, iar toate locurile scoase la concurs s-au ocupat in urma primei sesiuni de examen, astfel ca nu vor mai fi sustinute alte examene in toamna.

La Facultatea de Medicina, pe specializarea Medicina generala a fost cea mai mare concurenta, 1.232 de candidati luptandu-se pentru 299 de locuri. Cei mai buni dintre ei au obtinut media de admitere 9.95, fiind vorba de doi candidati admisi in capul listei. Nici ceilalti candidati nu au avut medii mai slabe, ultimul intrat la buget obtinand nota 9.45. Asadar diferenta intre cei din capul listei si cei din coada a fost de doar 50 de sutimi. In cadrul aceleiasi facultati, dar la specializarea Asistenta medicala generala, cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9.13, in timp ce ultimul admis a obtinut nota 7.85. Aici, 302 candidati s-au batut pe 59 de locuri, in timp ce la Nutritie si dietetica au fost 33 de candidati pe doar cinci locuri. La aceasta specializare, cea mai  mare medie obtinuta de candidatii declarati admisi a fost 8.47, iar cea mai mica 7.26.

 

umf Gr. T. Popa IasiSi la Medicina Dentara a fost concurenta mare, 415 candidati luptandu-se sa ocupe unul din cele 86 de locuri scoase la concurs. Primul admis a obtinut media 9.85, iar ultimul admis de pe lista a fost notat cu 8.67. In acelasi timp, la Tehnica dentara s-a intrat cu medii cuprinse intre 9.86 si 8.10.

La Farmacie, cea mai mare medie a fost 9.84 si cea mai mica 8.36, in timp ce la Balneofiziokinetoterapie si recuperare s-a intrat cu note intre 9.65 si 7.11.

In fine, ultima dintre specializari la care s-a dat exemen ieri este bioingineria medicala, specializare unde 212 candidati au concurat pe 54 de locuri. Aici s-a intrat pe baza de punctaj, primul dintre candidati fiind notat cu 390 de puncte, iar ultimul cu 70.

 

UMF Victor Papilian SibiuSi la Facultatea de Medicina din cadrul universitatii Lucian Blaga din Sibiu s-au afisat astazi rezultatele. Cea mai mare concurenta a fost si aici la specializarea Medicina, 7 dintre candidati avand locul asigurat, intrucat au fost olimpici nationali. Dintre cei care au sustinut examenul, cel mai bine pregatit dintre candidati a fost notat cu 9.94, in timp ce ultimul pe lista de admisi a obtinut media 9.26. In acelasi timp la sectiunea cu taxa a aceleiasi specializari, mediile au fost cuprinse intre 9.26 si 8.96.

La specializarea Medicina Dentara, un olimpic a avut locul asigurat din oficiu, iar ceilalti 19 candidati admisi au obtinut note cuprinse intre 9.66 si 8,94. Alti 6 candidati au fost admisi pe locurile cu taxa, cea mai mica medie fiind 8.90.

La Farmacie, primul din cei 15 candidati admisi pe locurile de la buget a fost notat cu 9.18, iar ultimul cu 7.42, in timp ce ultima medie la sectiunea cu taxa a fost 5.74. De asemenea, la specializarea Asistenta medical generala, media primului admis a fost 9.85, in timp ce ultimul pe lista la buget a obtinut nota 9.60. La sectiunea cu taxa a aceleiasi specializari au fost admisi 63 de candidati cu medii cuprinse intre 9.55 si 8.60.


Adaugati un comentariu


 

*