Ridichile, medicament natural in dieta de primavara

Acestea au multiple proprietati terapeutice iar specialistii le recomanda la orice masa, in special in aceasta perioada, cand este sezonul lor.

 

ridichiE deja un lucru bine cunoscut ca fructele si legumele proaspete constituie o sursa bogata de vitamine si antioxidanti iar consumul acestora este recomandat la fiecare masa, avand efecte benefice asupra sanatatii. Intrucat perioada in care ne aflam este una in care verdeturile si legumele de primavara abunda, ne vom opri asupra unei categorii aparte dintre aceste produse, mai precis asupra ridichilor. Proprietatile terapeutice ale ridichilor rosii au fost descoperite si folosite din cele mai vechi timpuri, in prezent fiind cunoscut faptul ca aceste legume au efecte benefice in cazul afectiunilor digestive si celor hepatice, avand chiar si proprietatea de a reduce febra. Toate acestea, datorita continutului ridicat de piridoxina (vitamina B6), niacina (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavina (vitamina B2), la care se adauga vitaminele A, C, E si K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul si zincul sunt, de asemenea, mineralele care pot fi gasite in aceste legume, alaturi de substantele nutritive precum  proteinele, carbohidratii, fibrele, si electroliti – precum sodiu si potasiu.

 

ridichi salataNutritionistii le recomanda si pentru proprietatile lor antibacteriene si antifungice, dar si pentru continutul scazut de grasimi, colesterol si calorii, ceea ce le face ideale pentru persoanele care vor sa mai dea jos niste kilograme in plus. Nu in ultimul rand, ridichile pot fi folosite si pentru uz extern”, ajuntand la hidratarea si dezinfectarea pielii. Putini sunt cei care cunosc faptul ca ridichile constituie un excelent remediu pentru tratarea muscaturilor usoare si intepaturilor de insecte, sucul acestora avand proprietatea de a diminua intensitatea durerilor si de a reduce umflaturile.

Cercetari recente au mai stabilit ca ridichile rosii diminueaza si posibilitatea aparitiei cancerului si previn retentia apei in organism. Totodata reduc riscul bolilor cardiovasculare si mentin sanatatea rinichilor si ficatului.

 

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*