Rocada presedintilor la ARPIM

10 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Efthymios Papataxiarchis a fost ales Presedinte al ARPIM in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei, din luna decembrie a anului trecut. Fostul presedinte, Regis Lhome – director general Amgen Romania, a preluat functia de vicepresedinte detinuta anterior de predecesorul sau.

 

Efthymios Papataxiarchis- Regis Lhomme

Efthymios (Makis) Papataxiarchis a fost ales Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente (ARPIM), in cadrul Adunarii Generale din luna decembrie a anului trecut. Inainte de a prelua mandatul de Presedinte, Makis a detinut pozitia de Vice-Presedinte ARPIM pe durata anului 2012, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei.

Principalul obiectiv al mandatului meu de Presedinte ARPIM vizeaza consolidarea relatiei industriei farmaceutice cu societatea. Vom pune la dispozitia partenerilor nostri, precum si a pacientilor, toate resursele de care dispunem, experienta si expertiza noastra. Ne dorim sa continuam relatii bazate pe incredere si sa contribuim la un sistem de sanatate mai transparent in procesul de luare a deciziilor”, a declarat Makis Papataxiarchis, potrivit comunicatului amintit.

In acest fel, ARPIM doreste sa isi consolideze statutul de partener de incredere al tuturor partilor interesate pentru a asigura in continuare accesul la tratamente inovative si un sistem de sanatate imbunatatit, in cadrul unui mediu de afaceri etic si transparent. Asociatia considera ca sistemul de sanatate al Romaniei ar trebui sa fie unul in care cetateanul este tratat cu respect si decenta, avand acces atat la facilitati publice, cat si private. Pe scurt, un sistem al calitatii, eficientei si echitatii, toate acestea fiind oferite intr-o maniera sustenabila si predictibila pe termen-lung.

In prezent, Makis Papataxiarchis este Managing Director al „Johnson & Johnson Romania” si „Janssen Romania, pharmaceutical companies”. El a detinut diferite functii de conducere in domeniul Marketing si Vanzari, atat in Grecia, cat si pe plan european. In 5 ani petrecuti in Novartis si 12 ani alaturi de Johnson & Johnson, Makis a coordonat numeroase proiecte la nivel operational si strategic, contribuind la dezvoltarea sistemului de sanatate din diferite tari europene. Totodata, el este coordonator si membru activ in numeroase echipe de planificare strategica pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Makis Papataxiarchis este Doctor in Stiinte Farmaceutice si detine un titlu de Master in Farmacologie.

Din componenta noului board ARPIM mai fac parte:  Regis Lhomme, Vicepresedinte – director general Amgen Romania; Radu Rasinar, Vicepresedinte – director general Astra Zeneca; Elena Mitova, membru – director general Novartis; Calin Galaseanu – director general BMS, Pascal Prigent, membru – director general GlaxoSmithKline; Luca Visini, membru – director general Eli Lilly; Dan Zaharescu – director executiv ARPIM

Anterior lui Efthymios Papataxiarchis, presedintia ARPIM a fost detinuta de catre Regis Lhomme – director general Amgen Romania.


Adaugati un comentariu


 

*