„Salvati Copiii” salveaza copiii prematuri din inca doua maternitati

18 februarie 2015 | 0 comentarii |

Maternitatile din Harghita si Covasna au primit aparatura medicala in valoare de peste 15.000 de euro, ducand astfel la 54 numarul unitatilor medicale care au beneficiat de donatii din partea organizatiei umanitare.

 

gabriela alexandrescu salvati copiiiOrganizatia Salavati Copiii isi continua demersul asumat de a salva viata cat mai multor copii nascuti prematur, prin dotarea cu echipamente adecvate a maternitatilor in care acestia vin pe lume, in cursul acestei saptamani fiind facute doua noi donatii substantiale in acest sens. Beneficiari sunt maternitatile din Harghita si Covasna, care au primit echipamente in valoare de peste 15.000 de euro, care sa permita personalului medical sa acorde ingrijirile adecvate nou-nascutilor, in special celor veniti pe lume inainte de termen. Astfel, maternitatea din Sfantul Gheorghe a primit un incubator de ultima generatie, in valoare de 7.500 de euro, pentru copii nascuti prematur, in timp ce maternitatea din Miercurea Ciuc a fost dotata cu o lampa fototerapie si un bilirubinometru, in valoare totala de 8.000 de euro. Cu aceasta ocazie, numarul maternitatilor care au beneficiat de donatii din partea organizatiei Salvati Copiii a ajuns la 54, fiind voprba de unitati medicale din Capitala si din alte 33 de judete ale tarii. Campania a fost demarata in anul 2012, iar valoarea totala a donatiilor depaseste 4,8 milioane de euro, incubatoarele, mesele de resuscitare, aparatele de ventilatie si celelalte echipamente donate in aceasta perioada salvand viata a peste 1.000 de copii nascuti prematur.

 

salvati copiiiDatele au fost facute publice in cursul zilei de ieri, cu ocazia celor doua donatii in beneficiul spitalelor din Harghita si Covasna, reprezentantii organizatiei umanitare subliniind insa faptul ca Romania se mentine si anul acesta pe primul loc in clasamentul mortalitatii infantile la nivelul intregii Uniuni Europene, cu o rata de 8,5 decese la mia de nou nascuti vii, fata de media europeana de 3,9 la mie. Totodata, potrivit estimarilor Salvati Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii si echiparea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante. Acesta a fost motivul principal pentru care a fost demarata in 2012 campania „Un gest pentru o viata”, menita sa promoveze in randul publicului larg numarul de donatii prin SMS, la numarul 8833, si posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2 la suta din impozitul pe venit. Din banii astfel adunati, organizatia Salvati Copiii isi propune sa doteze toate maternitatile din tara cu echipamentele necesare ingrijirii copiilor nascuti prematur.

 

Amalia Nastase, Gabriela Alexandrescu

Amalia Nastase, Gabriela Alexandrescu

Campania continua si in acest an intrucat scopul final nu a fost atins, existand inca multe maternitati in tara care au nevoie de aparatura, astfel ca Amalia Nastase, ambasadorul acestei actiuni si Gabriela Alexandrescu, presedintele organizatiei Salvati Copiii au facut un nou apel catre oamenii cu suflet mare care doresc sa contribuie la dotarea sectiilor de nou nascuti, sa doneze fie prin SMS, fie prin directionarea catre conturile organizatiei a procentului de doi la suta din impozitul pe venit. Cei care opteaza pentru aceasta a doua varianta mai au timp  la dispozitie pana pe data de  25 mai, termen pana la care pot depune personal la administratiile fiscale sau trimite prin posta cu confirmare de primire formularele prin care solicita acest lucru. Documentele cu datele de identificare precompletate ale organizatiei pot fi descarcate de pe site-ul oficial, dupa care trebuie completate cu datele personale si apoi depuse personal sau trimise prin posta la administratiile financiare, pana la termenul mai-sus mentionat.

Salvati Copiii este una dintre cele mai vechi si cele mai active organizatii din tara, care militeaza de mai bine de 25 de ani pentru drepturile si protectia copiilor din Romania, perioada in care, peste un milion de copii au fost implicati in programele si campaniile desfasurate.

 


Adaugati un comentariu


 

*