Sanatatea „ghicita” in palme

21 februarie 2015 | 0 comentarii |

Palmele pot spune multe despre starea de sanatate, iar semnele pe care le indica acestea pot ajuta la depistarea timpurie a anumitor afectiuni.

 

palmePractica „ghicitului in palma” se poate dovedi chiar utila, oferind indicii importante despre starea de sanatate, cu conditia sa stim sa identificam si sa interpretam anumite semne care apar in aceste zone  atunci cand ceva nu este in regula cu organismul. Evident, nu se va merge pe formula „clasica” de urmarire a liniei vietii, sau a bucuriilor la drum de seara, ci trebuie sa fie urmarite cu totul alte indicii, pe care le-au identificat cercetatorii in domeniul medical si pe care le enumeram si noi, in cele ce urmeaza.

Astfel, daca pe palme apar pete rosii sau acestea se inrosesc in totalitate si raman asa timp de mai multe zile, acest fapt poate indica o afectiune de natura hepatica. Totodata, eritemele de la nivelul palmelor pot indica si o dilatare a vaselor sangvine cutanate. In cazul femeilor insarcinate, aparitia acestor pete rosii la nivelul palmelor constituie un lucru obisnuit, intrucat in timpul sarcinii, fluxul sangvin de la nivelul extemitatilor este crescut.

 

mainiDegetele inflamate pot indica hipotiroidism, o afectiune a glandei tiroide manifestata printr-o cantitate scazuta de hormoni tiroidieni, fapt ce afecteaza procese esentiale din organism.

La polul opus, degetele subtiri si rotunjite, cu articulatii proeminente, indica un risc crescut de existenta a unei afectiuni cardiace sau de natura pulmonara. Totodata, articulatiile proeminente indica predispozitia la afectiuni ale sistemului osos, cum ar fi osteoartrita.

Si lungimea degetelor ofera indicii importante despre starea de sanatate. Astfel, femeile care au inelarul mai mare decat aratatorul sunt mai predispuse sa sufere de osteoartrita, iar cele care au degetul aratator lung au un risc mai mare de a suferi de cancer la san. In cazul barbatilor, acest lucru inseamna ca exista un risc mai mic de a avea cancer de prostata.

 Exista numeroase studii care arata ca starea de sanatate a unei persoane poate fi citita nu doar in palme, ci si in ochi. Despre acestea vom vorbi intr-un articol viitor!

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*