Sef nou la CoNas

30 iulie 2013 | 0 comentarii |

Medicul chirurg Bogdan George Jansen, fost director al Spitalului Caritas, l-a inlocuit pe inginerul Vilmos Lukacs, care detinea aceasta functie din februarie 2012.

 

Dr. Bogdan George Jansen,, noul sef CoNas

Dr. Bogdan George Jansen,, noul sef CoNas

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) are, din 19 iulie, un nou presedinte. Dr. Bogdan George Jansen a fost numit in aceasta functie, detinuta anterior de inginerul Vilmos Lukacs, care preluase mandatul in februarie 2012.

Potrivit Deciziei primului ministru nr 267/2013 (publicata in M.Of. 444/19 iulie), dr Bogdan Jansen il inlocuieste in functie pe ing. Lukas Vilmos „pe durata ramasa a mandatului”.

Dr. Bogdan George Jansen este absolvent al Facultatii de Medicina Dentara a UMF „Carol Davila” Bucuresti, specializat in chirurgie oro-maxilo-faciala. Avand gradul de medic primar, el a urmat numeroase cursuri post-universitare in domeniul managementului sanitar, in care a obtinut, de altfel si titlul de doctor in stiinte medicale. In perioada 2005-2011 a fost managerul Spitalului Clinic „Caritas” din Capitala.

CoNas este un organ colegial de conducere format din 7 membri, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Academiei Romane, Colegiului Medicilor din Romania, Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, numiti pe o perioada de 4 ani, prin decizia primului ministru, la propunerea conducatorului institutiei sau organizatiei profesionale din care face parte persoana nominalizata.

Conducerea executiva a Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor este asigurata de presedinte, angajat prin concurs, pe o perioada de 5 ani. Pentru indeplinirea atributiilor sale, CoNas dispune de un aparat tehnic propriu, constituit din experti si personal tehnico-administrativ.

Membrii acestei comisii se intrunesc in sedinte lunare ordinare si in sedinte extraordinare ori de cate ori este nevoie, convocate si conduse de presedinte sau, in lipsa acestuia, de vicepresedinte, hotararile Consiliului de coordonare fiind adoptate cu majoritate simpla.

In conformitate cu legislatia in vigoare, CoNAS are ca principale atributii: acreditarea unitatilor sanitare cu paturi, stabilirea categoriilor de acreditare a spitalelor si propunerea unor strategii de imbunatatire a calitatii serviciilor medicale spitalicesti. De asemenea, CoNAS realizeaza si avizeaza procedurile, standardele si metodologia de acreditare a spitalelor si aproba constitutirea Comisiilor de evaluare in vederea acreditarii pentru unitatile sanitare cu paturi aflate pe teritoriul Romaniei. Comisia Nationala de Acreditare a Spitaleleor prezinta, trimestrial, un raport de activitate Guvernului si Ministerului Sanatatii Publice.

In viitor, functie de gradele de acreditare ale unitatilor sanitare certificate de CoNAS, se vor deconta si cheltuielile de la Casele de Asigurari de Sanatate, ceea ce sporeste rolul si importanta acestei institutii.


Categorii: Institutii, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*