Societatea Națională de Medicina Familiei are o nouă conducere

Medicul Rodica Tanasescu a predat mandatul de președinte, după opt ani în fruntea organizației, medicului constănțean Dina Mergeani.

 

Dr. Rodica Tanasescu

La sfârșitul lunii trecute au avut loc alegeri pentru desemnarea unui nou consiliu de conducere al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), în condițiile în care mandatul actualei conduceri a organizației ajunsese la final. Funcțiile eligibile pentru care medicii de familie au votat au fost cea de președinte – deținută până la acel moment de medicul Rodica Tănăsescu – cinci funcții de vicepreședinte, două de secretar și o funcție de trezorier.

Evident că miza cea mai mare a reprezentat-o postul de presedinte al organizației, post pe care dr. Rodică Tănăsescu îl ocupa de opt ani. Conform statutului, aceasta nu a mai putut candida pentru un nou mandat, așa că în cursa pentru preluarea conducerii organizației s-au înscris medicul Sandra Alexiu din partea filialei București-Ilfov și medicul Dina Mergeani, reprezentând filiala Constanța.

Înainte de validarea dosarelor tuturor candicaților pentru funcțiile vacante a existat și o contestație a medicului Toth Csongor din Arad, al cărui dosar pentru una din cele cinci funcții de vicepreședinte fusese respins de comisia de evaluare. Din păcate pentru acesta, și contestația depusă a fost respinsă, așa că acesta nu a putut candida.

 

Dr. Dina Mergeani

După  exprimarea votului de către membrii SNMF, funcția de presședinte al organizației a revenit medicului constănțean Dina Mergeani, care a preluat astfel mandatul de la dr. Rodica Tănăsescu.

Noul președinte al SNMF este este medic primar în specialitatea medicină de familie, medic formator în medicina de familie și reprezentant al asociației Tomis din Constanța. Din 2002, își desfășoară activitatea de medic de familie într-un cabinet medical din municipiul Constanța, iar din anul 2013 ocupă funcția de vicepreședinte al Asociației Medicilor de Familie Tomis Constanța. Tot din același an este și membru în Senatul SNMF.

Dr. Rodica Tănăsescu rămâne în continuare în echipa de conducere a organizației, obținând unul din cele cinci posturi vacante de vicepreședinte.

 

Celelalte funcții de vicepreședinte au fost câștigate, în urma alegerilor, de medicii Remus Șipoș din Târgu Mureș, Gindrovel Dumitra, din Dolj, Andreea Neculau, din Brașov, și Razvan Miftode, din Iași, aceștia fiind, de altfel toți candidații cu dosare validate pentru această funcție.

Pentru cele doupă funcții de secretar au candidat trei medici, respectiv Daciana Toma, din București, Dana Stefana Popescu din Iași și Andreea Neculau, din Brașov. Posturile au revenit primelor două, în timp ce dr. Andreea Neculau a fost aleasă pentru una din cele cinci funcți ide vicepreședinte.

Singurul post neocupat a rămas cel de trezorier, urmând a fi organizat un nou tur de alegeri pentru desemnarea unui titular care să completeze astfel noua echipă de conducere.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*