Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul Sapoca, intre preferintele rezidentilor buzoieni
Repartitiile pe post in urma concursului de rezidentiat s-a finalizat. In perioada 10-17 decembrie ei isi intocmesc doasrele de incadrare pe posturile pentru care au optat. Medicii tineri se vor prezenta la stagii in prima zi lucratoare din 2013.
In perioada 10 – 17 decembrie 2012 candidatii la rezidentiat care au obtinut punctajul de promovare si au reusit sa prinda locurile si posturile scoase la concurs vor fi incadrati ca rezidenti, pe baza adeverintei eliberate de comisia locala de rezidentiat, se precizeaza pe site-ul oficial www.rezidentiat.info .
Potrivit legislatiei in vigoare, prezentarea la stagii se face incepand cu 1 ianuarie 2013 si tot cu acesta data se va incheia contractul individual de munca, fie pe o perioada determinata, fie nedeterminata.
„Medicii rezidenti se vor prezenta la stagii nu in data de 1 ianuarie, care este un termen generic, ci in prima zi lucratoare din anul viitor, dar contractul de munca va fi incheiat cu data de 1 ianuarie 2013”, a explicat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Intre timp, medicii tineri isi vor intocmi dosarele de angajare la unul dintre spitalele platitoare pentru care au optat pentru posturi sau la clinicile pentru care va suporta costurile Ministerul Sanatatii, daca s-a optat pentru un loc. Cei mai multi dintre rezidentii buzoieni de anul acesta au optat pentru locuri, avand in vedere ca stfel vor putea pleca mai usor in strainatate.
Patru spitale platitoare in Bucuresti
Candidatii care au ales sa se specializeze in centrul universitar Bucuresti si au optat pentru loc, se vor prezenta la unul dintre cele patru spitale platitoare, in functie de specialitatea aleasa.
Asa cum Sanatatea Buzoiana a mai anuntat, cele patru clinici bucurestene in care se va desfasura specializarea sunt: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” si Spitalul Clinic de Urgenta „ Sf. Pantelimon”, fiecare dintre acestea dispunand de anumite specialitati medicale in care s-au oferit sa-i instruiasca pe medicii tineri.
Pe de alta parte, candidatii care au optat pentru rezidentiatul pe post sunt nevoiti sa se prezinte la unitatea sanitara pentru care s-a publicat postul respectiv, avand asupra lor adeverinta eliberata de comisia locala de rezidentiat.
Ieri si astazi a avut loc repartitia candidatilor care au sustinut examenul de rezidentiat in Centrul Universitar Bucuresti, unde 1528 dintre cei 1896 de candidati au obtinut punctaj de promovare in cele trei domenii: medicina, medicina dentara si farmacie.
Dintr-un numar total de 2.552 de locuri disponibile la nivel national, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 pentru medicina dentara si 29 in domeniul farmaciei.
Repartitia pe clinici de indrumare, in perioada 19-21 decembrie
Ca sa poata intra direct „in paine” in prima zi lucratoare din 2013, rezidentii care si-au ales pentru pregatire Centrul Universitar Bucuresti se vor prezenta la Repartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire a medicilor confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie – sesiunea 20 noiembrie 2011, in zilele de 19, 20 si 21 decembrie 2011. Repartitia va avea loc in Amfiteatrul Mic de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (intrarea prin curtea Facultatii de Medicina) din Splaiul Independentei nr.169, dupa o programare pe specialitati si ore, care va fi publicata pe www.rezidentiat.info in cel mai scurt timp posibil.
Medicii rezidenti din reteaua Ministerului Apararii si Ministerului Administratiei si Internelor vor alege unitatea de indrumare metodologica impreuna cu ceilalti rezidenti, conform programarii pe zile, ore si specialitati, anunta site-ul oficial al concursului de rezidentiat.
In preferintele rezidentilor buzoieni care au optat pentru unul dintre posturile publicate de spitalele din judet s-au aflat Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul de Psihiatre si pentru Masuri de Siguranta Sapoca. Cele mai solicitate specialitati medicale au fost cele chirurgicale si psihiatria, medicina de urgenta si specialitatile medicale fiind considerate mai putin atractive.