Rezidentii de anul V, ofertati de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

1 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Sase posturi de medic rezident in ultimul an au fost scoase la concurs de cel mai mare spital buzoian, pentru patru dintre sectiile care se confrunta cu cea mai mare criza de specialisti.

 

Dr. Marius Anastasiu

Luna decembrie va fi una plina de examene si concursuri pentru Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. Pe langa cele 40 de posturi de asistent medical si personal medical auxiliar scoase la concurs inca de la jumatatea lunii trecute si pentru care se va tine concurs pe data de 17 decembrie, cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet a scos la concurs si sase posturi pentru medici rezidenti de anul V.

Medicii tineri vor putea opta pentru specilitatile Medicina de Urgenta (2 posturi), Neurologie (1 post), Oncologie (1 post) si Radiologie (2 posturi). Acestea au fost deja publicate in „Viata Medicala”, pe 23 noiembrie, urmand ca peste 30 de zile sa se organizeze examenul pentru ocuparea lor. Dosarele de inscriere se depun la Serviciul Resurs Umane al unitatii medicale, pana pe 8 decembrie.

Ramane ca si medicii tineri sa doreasca sa vina sa lucreze in Buzau, avand in vedere ca cei mai multi dintre ei, asa cum a recunoscut si dr. Marius Anastasiu, managerul SJU, prefera sa plece in strainatate, unde li se ofera salarii de cel putin zece ori mai mari si alte conditii de lucru, respectiv, posibilitati multiple de perfectionare in specialitatea medicala aleasa.

 

185 de candidati pe 40 de posturi de asistenti medicali si personal medical auxiliar la Buzau

 

In luna decembrie, asa cum Sanatatea Buzoiana a mai anuntat, Spitalul Judetean de Urgenat a scos la concurs nu mai putin de 40 de posturi de asistent medical si personal medical auxiliar. Concurenta se anunta acerba, in contextul in care 185 de candidati  (117 asistenti si 68 personal auxiliar) se vor bate pentru unul dintre cele 40 de posturi (acestea sunt dosarele admise dupa selectie, pentru ca initial au fost si mai multe solicitari), la examenul din 17 decembrie.

Cea mai mare concurenta s-a inregistrat pe cele 2 posturi de asistent medical pentru Sectia Medicina interna, unde sunt 20 de candidati. Aceeasi concurenta se inregistreaza si la Diabet, unde pentru 1 post s-au inscris 10 candidati. Pe Chirurgie vor concura 15 pretendenti pe 2 posturi si tot cate 7 candidati pe un loc s-au inscris pentru Pneumologie (1 post). La Oncologie,  Neurologie si Farmacie sunt cate 6 candidati pe 1 post, iar cate 5 concurenti pe 1 loc sunt la Ortopedie, OG I si Urologie. 8 candidati pe 2 posturi sunt la Neonatologie, 7 pe 2 locuri la Radiologie, 6 pe 2 posturi la Pediatrie, 3 pe 1 post la Chirurgie ambulatoriu, 5 pe 2 posturi la ATI, 2 pe un post la OGII si doar pentru postul de maseur la Neurologie s-a inscris un singur candidat.

Nici posturile de personal medical auxiliar nu sunt mai putin solicitate, cea mai mare concurenta inregistrandu-se pe posturile de brancardier (la UPU –  8 candidati/1 post, iar la ATI, 6/1 post) dar si pe cele de infirmiera la Medicina interna si OG I, unde sunt cate 7 candidati/1 post sau la Neurologie (6/1 post) si la ORL (5/1 post). In rest, sunt cel putin cate 2-3 candidati pe post, cu exceptia celui de autopsier SML unde este omul si locul, asa cum a aratat directorul de ingrijiri, Rodica Vlad.

Scoaterea la concurs a posturilor de medic a fost posibila in urma deblocarii a 2.800 de posturi de catre Ministerul Sanatatii, in vara acestui an.


Categorii: Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*