Rezidentii din acest an au sansa de a ajunge direct in clinici

21 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Concursul va fi organizat pe 25 octombrie, iar conditiile in care acesta va fi desfasurat au fost discutate de ministrul Vasile Cepoi cu studentii facuiltatilor de Medicina si Farmacie.

 

Rezidentiatul de luna viitoare ofera medicilor tineri sansa de a ajunge direct in clinici universitare. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii a discutat cu reprezentantii Universitatilor de Medicina si Farmacie conditiile in care se va organiza anul acesta concursul de intrare in Rezidentiat, anunta purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Dobre, printr-un comunicat remis astazi pentru Sanatatea Buzoiana.

Potrivit documentului amintit, in urma consultarilor, s-a stabilit ca data pentru organizarea concursului de intrare in Rezidentiat sa fie ziua de duminica, 25 noiembrie 2012 si, la fel ca si anul trecut, concursul se va desfasura descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova. Toate aceste centre universitare vor organiza examen pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici.

Noutatea din acest an este aceea  ca vom organiza concurs de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara. De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Tematicile si bibliografia pentru concurs sunt publicate pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, in publicatia de specialitate, Viata Medicala sau pot fi consultate AICI.

Potrivit discutiilor ministrului Sanatatii cu absolventii care vor sustine examenul de rezidentiat, dar si cu conducerea universitatilor care organizeaza examenul, fiecarui centru universitar ii vor fi arondate si judetele pentru care se organizeaza rezidentiat pe post.

Detaliile privind numarul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum si perioada de inscriere sau conditiile care trebuie indeplinite pentru inscrierea in concurs vor fi publicate in prima parte a lunii octombrie a.c. , pe pagina oficiala de web www.rezidentiatinfo.ro , si in mass-media.

In contextul noilor oportunitati este de asteptat ca spitalele buzoiene, care nici pana acum nu au fost prea solicitate, sa aiba sanse extrem de reduse de a se alege cu tineri specialisti. De altfel, pentru examenul de medic specialist organizat peste numai cateva zile, doar trei medici care si-au incheiat rezidentiatul si-au depus dosarele la DSP Buzau.
Adaugati un comentariu


 

*