36 de medici rezidenti au ales Buzaul

11 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Au ramas totusi neocupate un post de medic de laborator la Spitalul Smeeni si trei posturi de medic de familie la Serviciul Judetean de Ambulanta. Unitatile medicale buzoiene au scos la concursul de rezidentiat din 25 noiembrie 40 de locuri si posturi.

 

Ministerul Sanatatii a confirmat rezidentii care au promovat examenul din 25 noiembrie si au optat pentru unul dintre posturile scoase la concurs de unitatile medicale buzoiene.

Este vorba despre 36 de medici tineri care pana pe 17 decembrie, inclusiv, trebuie sa se prezinte la unitatile medicale in care au ales posturi sau locuri, pentru a incheia contractele de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu 1 ianuarie 2013”, a precizat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Buzau, Mihaela Voineagu, mentionand ca 4 dintre cele 40 de posturi si locuri oferite de unitatile medicale buzoiene, respectiv unul de medic de laborator la Spitalul Smeeni si trei de medic de familie la Ambulanta nu au fost alese de rezidentii care au promovat examenul din 25 noiembrie.

 

Cea mai mare batalie, pe specialitatile chirurgicale si psihiatrie

 

Cele mai solicitate au fost posturile in specialitatile chirurgicale scoase la concurs, dar si pentru cele de psihiatrie, care au fost ocupate de candidati cu punctaj mare la examenul de rezidentiat.

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a scos la concursul de rezidentiat de anul acesta 15 posturi, 13 dintre ele in domeniul medicina si 2 pentru farmacie (cate 2 pentru UPU, Neonatologie si Farmacie, respectiv, cate unul pentru ATI, Boli infectioase, Cardiologie, Chirurgie plastica, Diabet, Epidemiologie, Medicina interna, neonatologie, Oncologie si Radiologie) si toate au fost solicitate de rezidenti.

Spitalul Municipal Rm. Sarat a oferit 7 posturi (cate unl pentru specialitatile ATI, Boli Infectioase, Diabet, Laborator, Medicina Interna, Pediatrie si Farmacie) si nu a ramas niciunul nesolicitat.

Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca a avut la dispozitia rezidentilor 7 posturi (4 – Psihiatrie, 2 – Psihiatrie infantila, 1 –Farmacie) si a fost „bataie” pe ele.

Spitalul Orasenesc Nehoiu a avut 3 posturi la dispozitia rezidentilor (cate unul pentru ATI, Medicina Interna si Neonatologie) si toate au fost alese.

Spitalul de Boli Cronice Smeeni a scos la concurs 3 posturi (cate unul pentru Medicina Interna, Medicina de laborator si Farmacie), dar postul de medic de laborator nu a fost solicitat.

Serviciul Judetean de Ambulanta a avut 5 posturi disponibile pentru Medicina de familie, dar 3 au ramas neocupate.

 

„Premiantii” au preferat sa opteze pentru locuri

 

Lavinia Raluca Ene

In ciuda numeroaselor posturi oferite de unitatile medicale buzoiene, multi dintre rezidentii care au obtinut medii mari au preferat sa aleaga locurile scoase la concurs de Ministerul Sanatatii sau posturile din clinicile bucurestene.

Astfel, „premianta” Buzaului, Lavinia Raluca Ene, care a obtinut unul dintre cele mai mari punctaje la nivel national, ca si Ana Maria Cristache (fiica medicului Maria Cristache) si Ecaterina Maria Japie (fiica medicilor Irina si Ion Japie) au ales fie loc, fie post intr-o clinica universitara, pe de o parte pentru a nu se lega prin contract de un spital si a putea pleca in strainatate, sau pentru ca in Buzau nu au existat specialitatile pe care si le-au dorit.

Au fost insa rezidenti cu punctaje mari si printre cei care au ales Buzaul, cele mai bune rezuiltate avand Denisa Oana Calin (878 p), Stefan Sebastian Busnatu (818 p), Andra Adam (771 p ), Alexandra Florentina David (767 p), Radu Serescu (767 p), Alexandra Romila (759 p), Raluca Ioana Dobrinescu (735 p), Alina Olaru Codreanu (734 p), Andrei Stefan Lazar (723 p) si Georgiana Loredana Valeanu ( 712 p).

Oricum, 36 de medici tineri ar putea veni peste patru ani (28 de fete si 8 baieti) in unitatile medicale din Buzau, daca nu cumva se vor razgandi intre timp si vor prefera sa plece in strainatate, asa cum s-a mai intamplat.

 

Patru clinici bucurestene pentru specializare

 

Repartitia rezidentilor care au incheiat contracte de munca pe post, cu durata nedeterminatata, pe clinici de pregatire, precum si alegerea coordonatorului de stagiu, se va face la nivelul directiilor de sanatate publica judetene din centrele universitare alese pentru pregatire, anunta Ministerul Sanatatii.

„Medicii rezidenti se vor prezenta la stagii nu in data de 1 ianuarie, care este un termen generic, ci in prima zi lucratoare din anul viitor, dar contractul de munca va fi incheiat cu data de 1 ianuarie 2013”, a explicat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. 

Ca sa poata „in paine”, rezidentii care si-au ales pentru pregatire Centrul Universitar Bucuresti se vor prezenta la Repartitia pe clinici de indrumare si stagii de pregatire a medicilor confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie – sesiunea 25 noiembrie 2011, in zilele de 18,19 si 20 decembrie.

Medicii rezidenti din reteaua Ministerului Apararii si Ministerului Administratiei si Internelor vor alege unitatea de indrumare metodologica impreuna cu ceilalti rezidenti, conform programarii pe zile, ore si specialitati, anunta site-ul oficial al concursului de rezidentiat.

Asa cum Sanatatea Buzoiana a mai anuntat, cele patru clinici bucurestene in care se va desfasura specializarea sunt: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”  si Spitalul Clinic de Urgenta „ Sf. Pantelimon”, in functie de specialitatile  medicale pentru care au optat medicii tineri.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*