Tabara de vara pentru supravietuitorii care au invins cancerul

Peste 200 de tineri care au reusit sa se vindece de aceasta cumplita maldie se vor intalni la Neptun, intr-o tabara organizata de asociatia Little People.

 

clubul temerariiUna dintre cele mai mari si mai active asociatii implicate in lupta impotriva cancerului este Clubul Temerarii, infiintat in 2006 de catre asociatia Little People, club care a ajuns sa numere la acest moment aproximativ 400 de membri. Este vorba in special de adolescenti care au un lucru in comun, toti fiind supravietuitori in lupta cu cancerul, si avand ca obiectiv comun sprijinirea celor care inca sufera de aceasta maladie. Clubul a devenit cel mai mare si mai activ grup de sprijin reciproc in randul adolescentilor, tinerilor si adultilor afectati de cancer, fiind totodata una din cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Tinerii care fac parte din club au beneficiat la randul lor de sprijin din partea familiilor si prietenilor sprijin ce i-a ajutat foarte mult in lupta cu boala, lupta din care, in cele din urma au iesit invingatori. Constienti de importanta suportului moral in cazul celor care sufera de cancer, tinerii se implica in actiuni ce au ca scop incurajarea bolnavilor, dandu-se exemplu pe sine pentru a le demonstra acestora ca boala poate fi invinsa si a-i motiva sa continue sa lupte.

 

temerariiIn perioada 29 august-3 septembrie, asociatia Little People va mijloci o intalnire la nivel national a tinerilor care au supravietuit cancerului, organizand o tabara de vara ce va avea loc la Neptun. Tabara de Vara Temerarii se anunta a fi cea mai mare intalnire destinata tinerilor care au invins aceasta maladie reunind aproximativ 200 de tineri din peste 100 de localitati din Romania, carora li se vor alatura si participanti din Republica Moldova, Cehia, Polonia si Serbia, membri au unor asociatii similare. Evenimentul a devenit deja o traditie, anula acesta ajungand la cea de-a saptea editie, oferind tinerilor supravietuitori contextul propice pentru interactiune si dialog cu participanti care provin din culturi diferite si facilitandu-le participarea la ateliere care ii vor ajuta sa se dezvolte personal, dar si sa deprinda notiuni de advocacy si leadership. Totodata, participantii vor avea ocazia sa gandeasca idei de campanii de comunicare prin care sa promoveze mesajul pozitiv al supravietuirii si sa se bucure de momentele de relaxare si destindere alaturi de alti fosti pacienti.

 

Katie Rizvi, Asociatia Little People

Katie Rizvi, Asociatia Little People

Despre Clubul Temerarii, despre obiectivel membrilor sai  si despre aceasta noua editie a taberei de vara, a vorbit Katie Rizvi, fondatoarea asociatiei. Prin intermediul unui comunicat de presa aceasta a declarat ca „Tinerii bolnavi de cancer asteapta cu nerabdare sa termine ultima runda de chimioterapie. Cei peste 14 ani stiu ca se vor putea alatura renumitului Club Temerarii. S-au luptat cu frica si durerea, familiile lor au facut fata unor provocari pe care nimeni nu ar fi crezut ca le pot depasi. Acum, fie ca au trecut 3 luni sau 3 ani, este vremea sa lase trecutul in urma si sa inceapa o noua viata. Multi dintre tinerii care ne sunt recomandati ca supravietuitori de cancer ne marturisesc faptul ca, nu numai ca nu pot uita toata experienta, dar amintirile si fricile ii bantuie multi ani dupa tratament. Tinerii ne dau marturii despre suportul incredibil pe care l-au primit din partea familiei si a prietenilor apropiaţi in timpul tratamentului si nu numai, insa in societatea competitiva de astazi in care fiecare trebuie sa lupte pentru locul de munca, pentru pozitia academica, in care tineri in pragul maturitatii descopera secretele relatiilor romantice, lumea intalnirilor sau a familiei, diagnosticul din trecut inca ii afecteaza in numeroase feluri. Nefiind siguri daca dupa ani buni de la terminarea tratamentului si declararea lor ca find sanatosi le este permis sa vorbeasca despre fricile lor legate de boala, pentru a nu-i impovara pe cei apropiati, pentru multi dintre supravietuitori, intalnirea cu marea familie Temerarii este locul in care anual au ocazia sa-si descarce anxietatile. Multi tineri supravietuitori au trecut deja prin experienta casatoriei sau au relatii stabile, au locuri de munca si le sunt de mare ajutor celor mai tineri sau celor care inca se lupta cu efectele bolii”.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*