Sedinte de radioterapie gratuite pentru bolnavii de cancer

11 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Lunar, o clinica privata va oferi cinci planuri complete de tratament radioterapic, cu aparatura de ultima generatie, in cadrul Campaniei Daruim speranta Bolnavilor de cancer.

 

radioterapieO noua campanie umanitara a fost demarata, in aceasta saptamana, de asociatia Daruieste Viata, in partenriat cu Clinica medicala privata Amethyst Radiotherapy, care isi pune la dispozitie aparatura si personalul calificat pentru a trata gratuit, lunar, cate cinci pacienti cu afectiuni oncologice care necesita radioterapie. Initiativa este una salutara, venind intr-un moment in care aparatura de radioterapie existenta in spitalele de stat este veche si uzata, iar personalul specializat este insuficient. Din aceasta cauza, pacientii cu boli oncologice sunt nevoiti sa astepte luni de zile sa le vina randul la tratament, timp in care boala nu stagneaza, uneori pacientii ajungand sa aiba acces la tratament atunci cand este prea tarziu.

In tara exista cateva aparate de radioterapie performante, de ultima generatie, insa cererea este foarte mare, iar listele de asteptare lungi, pentru cei care vor sa beneficieze de tratament decontat de Casa de Asigurari. Exista si varianta tratamentului contracost, insa preturile sunt destul de mari si nu multi pacienti si le pot permite.

 

amethyst2In acest context, clinica Amethyst Radiotherapy, profilata pe acest tip de tratament, a decis sa vina in sprijinul mai multor bolnavi, impreuna cu asociatia Daruieste Viata, oferindu-le sansa de a beneficia de tratament radioterapic gratuit, cu aparatura de ultima generatie. Este vorba de un tratament unic in acest moment in Romania, Radioterapie IMRT-VMAT, una dintre cele mai performante proceduri impotriva cancerului in momentul de fata.

Zilele trecute, clinica privata si asociatia umanitara au lansat campania „Daruim speranta bolnavilor de cancer”, in cadrul careia cate cinci pacienti vor beneficia lunar de planuri complete de tratament cu tehnica IMRT-VMAT. Aceasta tehnica permite tratarea pacientilor prin sedinte de radioterapie extrem de precise, scurte, durata iradierii fiind de 5 minute pentru fiecare sesiune, protejand in acelasi timp tesuturile sanatoase. In 70 lasuta din cazuri, in tratarea acestei boli, este nevoie de radioterapie, fiind esential ca aceasta sa fie de ultima generatie, de maxima precizie, protejand organele adiacente sanatoase pentru ca pacientul sa aiba o sansa reala de insanatosire.

 

comisie medicalaCampania se desfasoara in perioada 8 septembrie 2014 – 31 martie 2015 si se adreseaza  doar pacientilor care au peste 18 ani.

Pentru luna aceasta, inscrierile se pot face intre 8 – 24 septembrie, iar pe 30 septembrie vor fi anuntati online si prin telefon, pacientii care vor beneficia de tratament. De la 1 octombrie 2014, calendarul desfasurarii lunare a campaniei va fi 1-24 perioada de inscriere, 25-30/31 perioada de selectie, iar prima zi lucratoare din luna urmatoare, anuntarea beneficiarilor celor 5 planuri de tratament.

Planul complet de tratament include consult medical initial si intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere si asigurarea si controlul calitatii.

Selectia pacientilor se va face de o comisie de medici specialisti prezidata de dr. Cristian Chiricuta, directorul medical al clinicii. Pentru a se inscrie in aceasta campanie, pacientii trebuie sa completeze acest formular, pe care sa il trimita impreuna cu copii scanate ale tuturor documentelor medicale indicate in formularul de inscriere si cu o trimitere de la medicul de familie sau medic specialist pentru radioterapie, la una dintre adresele de e-mail radioterapie@daruiestebiata.ro  sau campanie@ametyst-radiotherapy.ro .

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*