Se amana concursul de intrare in Rezidentiat

11 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii a decis, in aceasta dimineata, sa amane cu o saptamana Rezidentiatul, pentru a nu se suprapune cu alegerile electorale.

 

rezidenti3Ministerul Sanatatii a decis ca in acest an, concursul de intrare in Rezidentiat a absolventilor medicinisti, sa se organizeze in data de 23 noiembrie, decalarea cu o saptamana a datei  de organizare fiind motivata de faptul ca in data de 16 noimebrie a.c. sunt organizate si alegerile electorale.

Printr-un comunicat remis redactiei Sanatatea Buzoiana, Ministerul Sanatatii anunta ca decizia a fost luata in urma intalnirii pe care ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a avut-o in aceasta dimineata cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie.

Am discutat astazi cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie detalii privind metodologia de concurs, calendarul de concurs, numarul de locuri si posturi. Am decis impreuna si necesitatea declarii datei de concurs. Am fost nevoiti sa luam aceasta masura avand in vedere ca la acea data sunt organizate si alegerile electorale si am primit mai multe sesizari din partea institutiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile. Am cerut rectorilor un punct de vedere in acest sens, pentru ca imi doresc ca decizia luata sa nu afecteze si sa creeze disconfort in randul tinerilor medici sau a profesorilor acestora, declara Nicolae Banicioiu, in comunicatul amintit.

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de catre Ministerul Sanatatii, in perioada urmatoare, pe pagina de web www.ms.ro.

Bibliografia si tematica de concurs vor ramane aceleasi ca in anii trecuti, se mai precizeaza in domunicatul MS.

 


Adaugati un comentariu


 

*