Tara arde, Ponta se piaptana: Guvernul suplimenteaza bugetul Sanatatii pentru unitati de interventie in caz de Ebola

25 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Premierul Romaniei a avertizat, de la New York, ca nu-i de gluma cu aceasta boala si ca banii alocati Ministerului Sanatatii la rectificarea bugetara de la sfarstiul lunii vor fi canalizati in aceasta directie.

 

ebola (2)Ca din multe puncte de vedere, Romania este la nivelul tarilor inapoiate din Africa, nu mai e un secret pentru nimeni, aceasta fiind probabil si ideea principala care l-a inspirat pe premierul Victor Ponta atunci cand a decis ca avem neaparat nevoie de unitati de interventie medicala de ultima generatie in cazul unei epidemii de Ebola. Aflat in vizita le New York, de unde si-a umplut wall-ul de pe Facebook cu poze facute impreuna cu oficiali turci si chinezi, premierul a constientizat pericolul ca Romania sa fie afectata de aceasta maladie care face ravagii in Africa, asa ca a anuntat la televizor ca banii care vor fi alocati Sanatatii la apropiata rectificare bugetara vor fi canalizati catre infiintarea unor avanposturi medicale de lupta impotriva Ebola. Ca si cum spitalele din sistemul public ar fi utilate cu echipamente de ultima generatie, ca si cum bolnavii cronici ar primi gratuit cele mai noi tratamente imediat cum s-ar adresa medicului de familie sau unui spital, Ponta considera ca tot ce mai lipsea sistemului public de sanatate erau niste unitati medicale de interventie in cazul aparitiei unor cazuri de Ebola.

 

ebolaAceasta, desi in lume nu au fost semnalate decat cateva cazuri izolate pe alte continente decat Africa, iar Romania nu a avut de-a face cu asa ceva. Mai mult, in cazul unui ploiestean suspectat ca ar suferi de o astfel de maladie, dupa ce a prezentat simptome specifice la scurt timp dupa ce a revenit din Nigeria, autoritatile medicale au actionat ca la carte, luandu-se toate masurile de precautie pentru protectia atat a bolnavului cat si a restului populatiei, potolind la scurt timp si isteria generala iscata de unele televiziuni in lipsa de stiri de senzatie, si identificand imediat afectiunea reala de care suferea bolnavul, care nu era de fapt ebola, ci malarie.

Cu toate acestea, Victor Ponta se teme ca oricand Ebola ar putea sa se extinda de pe continentul african pe plaiuri dambovitene si considera absolut necesar ca niste bani ce ar fi putut fi canalizati in alte domenii ale Sanatatii care au reala nevoie de fonduri, sa fie cheltuiti pe infiintarea de unitati de interventie medicala dotate cu  cele mai moderne echipamente,  pentru a inabusi din fasa orice tentativa a virusului ucigas de a patrunde in tara.

 

Primul ministru Victor Ponta

Primul ministru Victor Ponta

In urma intalnirilor pe care le-a avut la New York  cu oficialii straini, Victor Ponta a realizat cat de vulnerabila este Romania in fata epidemiei de Ebola din Africa, gandindu-se probabil si ca un eventual caz aparut in tara noastra si tratat necorespunzator, i-ar putea dauna serios la eventualul mandat de presedinte, asa ca a intrat in direct la televizor sa linisteasca populatia si sa anunte ca se vor lua masuri. „Ebola face ravagii ingrozitoare in Africa de Vest, dar oricand poate lovi si alte societati. Am discutat cu medicul Arafat, am vazut exact care sunt facilitatile pe care fiecare tara trebuie sa le aiba la dispozitie, daca apare vreun caz izolat sau semnalam undeva la aeroport o problema. La rectificarea de saptamana viitoare alocam toti banii necesari ca Romania sa aiba unitatile medicale de interventie. Nu vreau sa sperii pe nimeni, nu e vorba de epidemie, dar daca avem un caz, daca avem doua cazuri, trebuie sa avem echipamentele cele mai moderne de depistare si dupa aceea de izolare a celor posibil afectati de o asemenea boala”, ne-a anuntat premierul, astfel ca toti bolnavii cronici care isi asteapta de ani de zile tratamentele si personalul medical care e pe picior de greva in asteptarea unor majorari salariale, sa poata dormi linistiti, fara sa mai a o grija in plus.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*