Chestionare privind integritatea medicilor vor fi disponibile in spitalele din toata tara

Acestea vor fi puse la dispozitia pacientilor atat in format pe hartie cat si electronic, la initiativa Compartimentului de Integritate din cadrul Ministerului Sanatatii.

 

Bolnavi ATIOficialii din Ministerul Sanatatii, mai precis functionarii din cadrul Compartimentului de Integritate au gasit o noua metoda pentru a verifica probitatea profesionala a cadrelor medicale si calitatea serviciilordin spitale, urmand ca in viitorul apropiat sa distribuie, in toate spitalele din tara, chestionare care vor fi puse la dispozitia pacientilor. In cazul in care acestia vor fi de acord sa le completeze, documentele vor fi atasate la fisele de control. Anuntul a fost facut de Cristian Petcu, coordonatorul Compartimentului de Integritate din minister, cu ocazia unei conferinte privind provocarile si bunele practici in  Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015 la nivelul serviciilor publice deconcentrate si al ministerelor. Formularele respective vor fi disponibile atat in format pe hartie, pentru pacientii care vor dori sa le completeze in spital, cat si on-line, la dispozitia celor ce vor dori sa le completeze ulterior.

 

bolnavi 1In cadrul conferintei, Cristian Petcu a precizat ca toate formularele vor fi centralizate si  va fi desemnat un om responsabil in fiecare spital cu asa ceva. Odata completate, chestionarele vor fi atasate le fisele de control, dupa care vor fi centralizate prin transmiterea lor catre Compartimentul de Integritate din Ministerul Sanatatii, iar rezultatele la nivel judetean vor ajunge si la reprezentantul retelei de integritate. „Aceste chestionare vizeaza, pe de o parte, calitatea serviciilor, iar pe de alta parte, integritatea personalului din unitatile sanitare.Vom avea astfel posibilitatea de a vedea in mod direct ce se intampla in spitale pe cele doua aspecte. Acest formular va fi publicat pentru toate spitalele, va fi comun, va fi atasat la fisa de control a pacientilor” a explicat, in cadrul conferintei, coordonatorul Compartimentului de Integritate din Ministerul Sanatatii.

 



Comentarii (1)

  1. Un medic spune:

    Marea majoritate a personalului din minister nu a lucrat niciodata intr-un spital sau cabinet medical.
    Acum s-a mai gasit o persoana, care trebuie sa-si justifice postul obtinut prin pile, care vine cu o idee GENITALA (da e corect scris).
    Probitatea profesionala a unui medic este in functie de pacientii care il cauta si il aleg, deci care au incredere in el si au aflat de la alti pacienti ca poate rezolva multe.
    Chestionarele se doresc de fapt o campanie impotriva medicilor pe ”teme de coruptie”. Si domnisoara Kiovesi (nu stiu cum se scrie in maghiara) a pornit o astfel de campanie, acum cateva saptamani.
    Din pacate ce se fac că nu stiu cele doua ”orfeline” și instituțiile lor este ca salariul unui medic este de mizerie pe langa al unui procuror sau judecator, ca personalul medical nu are gratuitate la medicamente cum au magistratii, că numarul de medici ramasi in sistem este la limita inferioara de avarie si lucreaza peste norma de pacienti sau timp de lucru official.
    Referitor la norma de munca se practică o mitocanie la nivel de institutie de stat, Inspectoratul de muncă, care nu vrea să verifice și să impună norma de munca corecta și legiferată pentru medici.
    Dar cu asemennea politicieni fără scola, fara verticalitate nu te poti astepta decat la campanii ca pe vremea comunismului.

Adaugati un comentariu


 

*