Incepe campania de vacinare in scoli

19 septembrie 2014 | 0 comentarii |

In acest moment este in drulare procedura de achizitie a dozelor necesare, urmand ca vaccinarile propriu-zise sa inceapa in luna noiembrie.

 

Vaccinare eleviA inceput scoala, iar medicii scolari, cei de familie si epidemiologii directiilor de sanatate publica au demarat in forta triajul epidemiologic, pentru a preveni propagarea unor boli transmisibile in colectivitati. Urmeaza campania de vaccinare, potrivit Programelor nationale. Pentru a evita un nou scandal public, asa cum s-a intamplat cu alte vaccinuri care au lipsit luni de zile,  reprezentantii Ministerului Sanatatii au demarat procedurile de achizitie a dozelor de vaccin necesare vaccinarii elevilor, in luna noiembrie. Desi pana la acest moment nu a fot emis niciun comunicat in nota optimista cu care ne-a obisnuit in ultima vreme, Ministerul Sanatatii a anuntat, prin reprezentantii sai, ca au fost luate toate masurile, astfel incat pe parcursul campaniei de vaccinare sa nu apara niciun fel de sincope. In prezent se fac demersurile pentru achizitionarea a 970.000 de doze de vaccin de trei tipuri, care urmeaza apoi a fi distribuite in teritoriu procedura, urmand sa fie finalizata pana in luna noiembrie, atunci cand este programata inceperea primei serii de vaccinari.

 

vaccinare-eleviCampania de vaccinare in scoli se va desfasura pe parcursul lunilor noiembrie si decembrie, urmand a fi administrate trei tipuri de vaccinuri, in functie de categoriile de varsta. Astfel elevii cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani vor face vaccinul polio inactivat, denumit si VPI, in timp ce elevii de 7 ani vor primi vaccinul ROR, impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. Totodata, elevilor de 14 ani le va fi administrat vaccinul diftero-tetanic, dT. Conform calendarului national de vaccinare, vaccinurile ROR si VPI, se fac incepand cu luna noiembrie, in timp ce vaccinurile dT  se vor administra in luna decembrie. In total, pentru aceasta campanie de vaccinare in scoli, Ministerul Sanatatii va achizitiona 970.000 de doze de vaccin dintre care 380.000 de doze de vaccin ROR, 340.000 de doze de vaccin dT si 250.000 de doze de vaccin VPI.

 


Adaugati un comentariu


 

*