Specialisti renumiti ai cardiologiei romanesti si internationale participa la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune
Evenimentul va avea loc la Bucuresti, in perioada 18-20 septembrie, tema principala fiind „Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala”.
La jumatatea lunii viitoare va avea loc, la Bucuresti, una dintre cele mai importante manifestari din domeniul cardiologiei romanesti, eveniment la care si-au confirmat deja prezenta peste 80 din cei mai reputati specialisti romani si straini din domeniu. Este vorba despre Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, care va avea loc in perioada 18-20 septembrie, sub auspiciile Societatii Europene de Hipertensiune, ale Academiei de Stiinte Medicale si ale Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti. Dupa cum au anuntat organizatorii prin intermediul unui comunicat de presa, tema principala a Congresului Societatii Romane de Hipertensiune va fi „Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala”, in cadrul evenimentului urmand a fi dezbatute subiecte de maxima importanta pentru profesionistii romani implicati in managementul hipertensiunii arteriale, care vor afla mai multe informatii despre genetica in hipertensiunea arteriala sau despre terapiile inovatoare pentru aceasta afectiune.
Structura congresului va cuprinde 16 sesiuni stiintifice, cinci workshop-uri, dintre care unul este dedicat exclusiv asistentelor medicale, fiind creditat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, doua sesiuni de prezentari orale, o sesiune dedicata medicilor rezidenti si doua sesiuni de postere.
Vor avea loc si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Hipertensiune si Societatea Europeana de Cardiologie.
O alta noutate o reprezinta organizarea, in cadrul Congresului, a mesei rotunde a tarilor balcanice privind prevalenta si controlul hipertensiunii arteriale.
Conform aceluiasi comunicat, la lucrari si-au anuntat deja participarea 53 de profesori romani reputati si 30 de reprezentanti importanti ai cardiologiei internationale, ceea ce face ca manifestarea sa fie unul din cel mai importante evenimente stiintifice din domeniu.
Conform medicului Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, unul din obiectivele congresului este imbunatatirea ratei de diagnosticare a a estei afectiuni. „Hipertensiunea arteriala este o boala frecventa si extrem de complexa. Rezultatele studiului epidemiologic Sephar arata ca 40 la suta din populatia Romaniei are hipertensiune arteriala. Acest lucru inseamna ca 4 din 10 persoane care au varsta intre 18 si 80 de ani sunt hipertensive. Este posibil ca numarul persoanelor hipertensive sa fie chiar mai mare decat numarul persoanelor existente in evidenta medicilor si de aceea este deosebit de important ca noi toti sa facem tot ce ne sta in putinta sa imbunatatim rata de diagnosticare. Acesta este si unul dintre obiectivele Congresului Societatii Romane de Hipertensiune, pe care cu totii il asteptam cu entuziasm” a declarat presedinta Societatii Romane de Hipertensiune.
Participantilor la Congres li se ofera 16 credite EMC si 14 credite EBAC.