Nume de referinta ale pneumologiei mondiale se reunesc la Sibiu

8 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Aici se desfasoara, incepand de astazi, cea de-a 23-a editie ca Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie, manifestare la care participa 123 de specialisti din toata lumea.

 

congresIncepand de astazi si pana la sfarsitul saptamanii, Sibiul devine o adevarata capitala internationala a pneumologiei, fiind gazda celei de-a 23-a editii a Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie. Manifestarea stiintifica reuneste  specialisti de prestigiu din intreaga lume, astfel ca peste 123 de profesori si experti in domeniu, alaturi de 26 de speakeri internationali, vor prezenta cele mai noi informatii in domeniul patologiei respiratorii. Evenimentul constituie si un prilej excelent pentru schimburi de experienta.

Pe parcursul celor patru zile, participantii vor avea posibilitatea de a interactiona si in acest an cu reprezentati de seama din SUA, Canada, Franta, Marea Britanie, Italia, Croatia, Polonia, Spania, Grecia, Ungaria, Danemarca, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria si Israel. Pe langa lucrarile programate in cadrul congresului se vor desfasura si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Pneumologie si Societatea Franceza de Pneumologie.

 

Dr. Florin Mihaltan

Dr. Florin Mihaltan

Editia din acest an a manifestarii stiintifice are ca tema principala „Plamanul si legaturile sale primejdioase” si isi propune sa evidentieze modul in care plamanul este interconectat cu intreg organismul. Se anunta un program bogat, in cadrul caruia vor fi discutate subiecte de maxima importanta pentru medicii pneumologi, precum si pentru specialistii implicati in managementul patologiei respiratorii.

Referindu-se la tematica aleasa pentru editia din acest an a congresului, medicul Florin Mihaltan, presedintele Societarii Romane de Pneumologie, declara ca Bolile respiratorii cronice se numara printre afectiunile care au un impact puternic negativ asupra calitatii vietii pacientilor, precum si asupra vietii economice si sociale. Sunt printre bolile cu cea mai mare rata de mortalitate in lume. De exemplu, bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) nu este numai una dintre cele mai frecvente afectiuni respiratorii, ci si a patra cauza de deces la nivel mondial. Trebuie sa ne unim fortele si sa abordam multidisciplinar afectiunile respiratorii. Si pentru ca schimbul de idei si informarea stau la baza formarii noastre profesionale, am adus anul acesta, la Congres, nume mari ale pneumologiei internationale”.

 

tuberculozaPe parcursul celor patru zile ale congresului, 25 de simpozioane majore si 70 de sesiuni de comunicari orale vor avea loc, in cadrul carora 97 de reputati specialisti romani in patologia respiratorie vor dezbate ultimele noutati in domeniu.

Vor fi prezentate lucrari referitoare la infectiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice si co-morbiditatile asociate, afectarea pulmonara in bolile de sistem si patologia somnului.

Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie 2014 debuteaza cu 10 cursuri pre-congres, in cadrul carora participantii vor observa proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilatiei non-invazive si chirurgiei toracice. De asemenea, vor fi dezbatute cele mai noi informatii referitoare la pneumopatiile interstitiale difuze, ecografia pleurala si abordarea moderna a pacientului fumator.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*