Tehnologii inovatoare si proceduri moderne in dializa

19 aprilie 2013 | 0 comentarii |

IHS Medical School in parteneriat cu City University London a implementat un proiect european la care timp de trei ani au fost instruiti aproape 600 de specialisti in nefrologie.

 

Conferinta incheiere proiect

Trei ani, opt cursuri, 77 de sesiuni de formare, aproape 600 de medici si asistenti medicali si aproape un milion de euro –  este bilantul sintetic al unui program la care au participat specialistii din centrele (publice sau private) de dializa din cele opt regiuni de dezvoltare din Romania. „Scoala Medicala EuropeanaInstruirea personalului medical pentru tehnologii inovatoare si proceduri moderne in dializa”- este un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  (POSDRU) 2007-2013, implementat de IHS Medical School in parteneriat cu City University London, s-a precizat in cadrul conferintei de presa in care s-a anuntat finalizarea proiectului.

Buzaul are unul dintre primele Centre de dializa infiintate in Romania de IHS, prin externalizarea serviciului din Spitalul Judetean de Urgenta, iar din aceasta primavara beneficiaza nu numai de aparatura de ultima ora, ci si de o constructie noua, realizata respectand ultimele standarde europene si internationale in domeniul medical.

 

Curs-workshop

Unul dintre cursurile de mare interes aratat de participanti pe parcursul derularii proiectului a fost cel de leadership, deschis nu numai managerilor, ci si altor doritori, dupa cum a precizat Rodica Paslaru, coordonatorul de proiect.

Cursurile au fost organizate in colaborare cu Scoala Nationala de Management Sanitar si au fost creditate de Colegiul Medicilor si de Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor, fiind sustinute de profesori universitari si medici renumiti, atat din tara, cat si din strainatate.

Aria de acoperire a proiectului este extinsa, oferind cursuri relevante de: educatie medicala continua, perfectionare in terapii si noi tehnologii in dializa, pedagogie, formare de formatori, managementul si auditul calitatii in serviciile sanitare, cunostinte IT, leadership si limba engleza. Scopul final este imbunatatirea serviciilor medicale oferite pacientilor in cadrul centrelor de dializa publice si private din Romania.

 

Curs workshop

Cursurile de perfectionare in dializa pentru asistenti medicali au fost sustinute de formatori – asistenti medicali, care au avut ca suport teoretic materiale elaborate de medici cu experienta, pe baza curriculei europene in domeniu, astfel incat sa poata transmite informatiile teoretice si practice relevante pentru aceasta disciplina medicala.

Pe langa actualizarea si imbunatatirea cunostintelor de specialitate, participantii au fost incurajati sa redescopere valori precum empatia, respectul fata de pacient si satisfactia vietii profesionale.

Potrivit dr. Eugen Mota, de la UMF Craiova, acesta a fost cel de-al doilea proiect important din nefrologie in Romania, dupa privatizarea serviciilor de dializa, in 2005-2006.

Prof. dr Cristian Vladescu, directorul Scolii de Management Sanitar a anuntat ca este pe punctul de a semna un parteneriat cu IHS Medical School pentru a continua aceste cursuri.

 

Dializa bolnavi

Compania International Healthcare Systems (IHS) ofera, incepand cu 1 mai 2005, in cele 13 centre de nefrologie si dializa, servicii medicale performante unui numar de peste 1500 pacienti,  folosind tehnologii si produse de ultima generatie. O echipa formata din peste 500 de specialisti cu inalta calificare profesionala, instruita continuu, asigura serviciile medicale.

IHS Medical School organizeaza activitati de educatie medicala pentru personalul medical (medici, asistenti medicali, alte categorii de personal), atat din domeniul public de sanatate cat si din cel privat, prin intermediul cursurilor, simpozioanelor si workshop-urilor. 


Adaugati un comentariu


 

*