Companiile medicale se lanseaza in asigurari private de sanatate

12 februarie 2013 | 0 comentarii |

„MedLife” lanseaza maine o asigurare impreuna cu Generali, iar „Regina Maria” a semnat saptamana trecuta un parteneriat cu Groupama.

 

Bajbaiala guvernantilor in privinta asigurarilor private de sanatate, ca si noile conditii in care sistemul privat va fi finantat cu restrictii, a determinat marile companii medicale romanesti sa-si ia propriile masuri de precautie, pentru a-si asigura cererea fata de serviciile medicale oferite.

Primele companii medicale care au luat decizii in acest sens sunt  MedLife si Regina Maria, care impreuna cu doua companii de asigurari bine reprezentate pe piata ofera pachete de servicii medicale.

Lansam pe piata din Romania o asigurare de sanatate revolutionara”, sustin reprezentantii MedLife, in invitatia adresata jurnalistilor pentru maine, cand cel mai mare operator de pe piata serviciilor medicale private din Romania, lanseaza o asigurare de sanatate impreuna cu Generali, numita „Vital”.

Este a doua miscare de pe piata de profil, saptamana trecuta Regina Maria anuntand lansarea unei asigurari medicale integrale care asigura decontarea directa, fara limita a interventiilor in cadrul companiei medicale, co-brand impreuna cu Groupama.

 

Asigurarea medicala integrala este un produs gradual, structurat in 3 pachete de servicii, construite in functie de profilul clientilor si care acopera atat zona de analize, tratament si consult in regim ambulatoriu sau de urgenta cat si de chirurgie sau spitalizare”, se arata in comunicatul comun transmis de Groupama si Regina Maria.  In plus, in functie de pachetul ales, serviciile medicale de maternitate precum si tratamentul in clinici aflate in afara tarii pot fi incluse”, mentioneaza aceesi companie medicala, unde majoritatea VIP-urilor din Romania si-au adus pe lume copiii.

Cu aceste lansari, piata de servicii medicale private se pregateste sa treaca in etapa dezvoltarii asigurarilor, dupa ce pana acum au folosit „abonamentele” pentru cei care au vrut sa foloseasca serviciile private de sanatate, timp in care companiile medicale si-au dezvoltat infrastructura spitaliceasca. Peste 25 de spitale private de talie mare si medie au aparut in ultimii ani in Romania, dupa ce anterior extinderea s-a axat in special pe linia clinicilor.

 

Reamintim ca in prima jumatate a lunii ianuarie, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a prezentat in Guvern o nota de fundamentare privind finantarea din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat, cu detalii privind situatia actuala a finantarii furnizorilor medicali, precum si noile masuri si principii care vor fi promovate de Ministerul Sanatatii pentru aplicarea politicilor de sanatate publica. Aceasta a starnit rectii contradictorii si discutii aprinse, care l-au determinat pe ministrul liberal sa  dea un aps inapoi, explicand ca „taierea de la finantare” va avea loc numai pentru segmentul spitale, serviciile medicale ambulatorii, medicina de familie, spitalizarea de zi, analizele si investigatiile paraclinice precum si transportul sanitar fiind in continuare decontate din FUNASS.

Piata asigurarilor private de sanatate se ridica la momentul actual la aproximativ 20 de milioane de euro si se estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an se va tripla.


Categorii: Actual, Companii

Adaugati un comentariu


 

*