Cristi Bigiu, preocupat de calitatea vietii buzoienilor

12 februarie 2013 | 1 comentariu |

Presedintele Consiliului Judetean Buzau a programat intalniri cu primarii din judet, pentru a identifica prioritatile fiecarei comunitati, inaintea aprobarii bugetului pe anul in curs.

 

Cristi Bigiu, presedintele CJ Buzau

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Marian Cristinel Bigiu, este preocupat de calitatea vietii locuitorilor judetului, de aceea considera ca este necesar sa aiba consultari cu primarii pentru a identifica „nevoile si prioritatile locuitorilor din fiecare comuna. Din bugetul aferent acestui an vreau sa alocam fiecarei localitati, in masura posibilitatilor, o suma de bani cu care sa poata sa rezolve principalele probleme ale comunitatii locale”.

Presedintele Bigiu spune ca in urma discutiilor purtate pana acum cu alesii locali s-au profilat trei domenii majore de interes pentru comunitatile locale: infrastructura de transport, apa si canalizare si reabilitarea si modernizarea scolilor din comune, toate avand scopul de a imbunatati calitatea vietii locuitorilor judetului.

Vreau ca incepand din acest an sa reusim, treptat, sa imbunatatim calitatea vietii locuitorilor judetului. Este adevarat ca nu vom putea face totul dintr-o data, ca este nevoie de timp si de bani, dar cred ca daca vom canaliza eforturile si investitiile in proiectele mentionate vom reusi”, a aratat Cristi Bigiu.

Presedintele Consiliului Judetean a aratat ca infrastructura, canalizarea si scolile, reprezinta puncte cheie pentru majoritatea primarilor cu care s-a intalnit, astfel ca si-a propus ca „2013 sa fie punctul de plecare pentru remedierea acestor situatii”, iar pentru a se stabili prioritatile si a se actiona in functie de nevoile fiecarei comunitati, astfel de consultari ar trebui sa devina o constanta a activitiatii oricarui ales local.

La inceputul acestui an am lansat o dezbatere pe o retea de socializare prin care am invitat cetatenii judetului sa discute probleme cu care se confrunta, pentru a vedea care sunt principalele proiecte pe care acestia le doresc implementate. Numarul mare de raspunsuri si implicarea oamenilor mi-au aratat ca aceste consultari sunt benefice si vreau sa asigur cetatenii, inca o data, ca parerile lor nu vor fi trecute cu vederea”, a mai spus Cristi Bigiu.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau a programat in aceasta perioada intalniri cu primarii din judet, pentru a identifica prioritatile edililor locali pentru acest an, inainte de aprobarea bugetului pentru 2013. El considera ca de calitatea vietii locuitorilor depinde si dezvoltarea judetului.


Categorii: Actual, Comunitate

Comentarii (1)

  1. M. Balan spune:

    “….dupa incidentul privind bietele suflete (orfani),,tintuite”-n paturile de spital buzoian, ce alta grija sociala mai poate avea edilul? Baiguie prin neant umanitatea! Calitatea vietii e un deziderat greu accesibil din pacate, inteligentei politicului romanesc!”

Adaugati un comentariu


 

*