Aqua Center Buzau se redeschide pe 6 decembrie

27 noiembrie 2012 | 4 comentarii |

La initiativa presedintelui Cristi Bigiu, autoritatea publica judeteteana va sustine costurile de intretinere ale „Aqua Center”.

Consiliul Judetean Buzau va prelua in administrare si Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, la care primele lucrari de invetitii se vor face in pardoseala, vestiare, incalzire si ventilatie.

 

O veste pe cat de buna, pe atat de asteptata de buzoieni, mai ales de cei tineri, a fost confirmata astazi, dupa sedinta Consiliului Judetean, de presedintele Cristi Bigiu: pe 6 decembrie se redeschide Bazinul Olimpic Aqua Center Buzau, ca un cadou public de Mos Nicolae.

Acest lucru a fost posibil dupa ce Consiliul Judetean s-a angajat sa aloce 120.000 lei lunar in scopul sustinerii cheltuielilor de intretinere a bazinului de inot „in vederea redarii acestuia in circuitul functional public. Proprietarul, la randul sau, va avea obligatia sa asigure functionarea obiectivului „in conditii de eficienta si securitate”.

Protocolul a fost incheiat pentru perioada 1 noiembrie 2012 – 31 martie 2013, urmand ca „in functie de rezultatele evaluarii activitatii in perioada colaborarii” sa se reanalizeze si renegocieze protocolul de colaborare. Potrivit motivatiei care a stat la baza initierii Proiectul de hotarare, acesta „raspunde unei comenzi sociale de interes public judetean, fiind din acest punct de vedere oportun si necesar”.

 

Bazinul Olimpic Aqua Center

La evenimentul din 6 decembrie, potrivit vicepresedintelui CJ, Cristinel Romanescu, vor participa  numerosi buzoieni si factori de decizie din lumea sportului, precum si membri ai Comitetului Olimpic Roman.

Bazinul Olimpic din Buzau a fost dat in flolosinta in septembrie 1987, valoarea investitiei fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. El s-a aflat in proprietatea statului si era administrat de Comitetul Judetean al UTC. Dupa 1990 a fost transferat Fundatiei pentru Tineret. In perioada 1994 – 2001 au fost initiate mai multe demersuri legale ale Consiliului Local Municipal si ale  Consiliul Judetean, in vederea preluarii in proprietate si administrarea acestui obiectiv, dar nu s-a ajuns la o intelegere pana acum.

In 1988, Bazinul Olimpic a gazduit Dinamovida de natatie.

 

Tot astazi, consilierii judeteni au aprobat initierea demersurilor in vederea preluarii Salii Sporturilor „Romeo Iamandi” de catre Consiliul Judetean. Obiectivul, odata trecut in administrarea CJ, cu acordul ANST, va putea intra in reabilitare, astfel incat sa se creeze conditiile necesare organizarii competitiilor sportive. Potrivit vicepresedintelui CJ Cristinel Romanescu, dupa ce Sala Sporturilor intra in administrarea CJ, se va face un studiu de fezabilitate privind costurile de reabilitare si se va investi, pentru inceput, in vestiare, toalete, pardoseala, caldura si ventilatie.

Sala Sporturilor are o suprafata de aproximativ 3.500 de metri patrati si dispune de 2.000 de locuri in tribune, patru vestiare si 12 birouri.Comentarii (4)

 1. Jadore spune:

  Foarte smecher, multumim CJB !

 2. Adi spune:

  Centrul Acvatic suna bine, dar asta e o optiune. E drept ca Bazin Olimpic suna cam fortat, ca n-a fost nici o olimpiada la Buzau… 🙂 Sau a fost?!

  • Mihail spune:

   Din cite stiu, bazinul din Buzau este putin mai scurt decit cerintele pentru a se putea incadra in standardele bazinelor olimpice, in consecinta nu va putea fi folosit in acest scop. E “olimpic” doar ca intentie.

 3. Mihail spune:

  O treaba buna, foarte frumos.
  Am amintiri placute, legate de Bazinul Olimpic, incepind cam de prin 1988. Aici am invatat sa inot.

  Intrebare: oare de ce nu se numeste pur si simplu Centrul Acvatic Buzau? Nu suna indeajuns de romaneste sau tocmai asta este problema? Nu se doreste cumva ca Buzaul sa ramana in urma, vis-a-vis de tendinta nationala de a folosi cit mai multe cuvinte de imprumut (tv)? Avem o limba atat de saraca incit nu ne ptem exprima decit prin a folsi cuvinte din dictionarele altor tari?

Adaugati un comentariu


 

*