Se reabiliteaza, in sfarsit, Blocul Operator al Spitalului Judetean Buzau

Totodata, unitatii medicale i s-au alocat bani extinderea UPU si pentru achitarea ultimelor facturi aferente unor dispozitive medicale si nemedicale cu care s-a completat dotarea noii maternitati.

 

consiliul judetean 2In aceasta dimineata a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) Buzau, convocata ca urmare a unei notificari facuta de Trezorerie catre administratia locala, prin care se solicita sa se specifice exact destinatia unor sume de bani ce fusesera alocate Spitalului Judetean pentru investitii. Este vorba despre suma de noua milioane de lei, bani care fusesera alocati deja unitatii medicale printr-o hotarare a CJ anterioara si care proveneau din excedentul bugetar pe anul trecut. In textul hotararii se specifica faptul ca banii erau destinati investitiilor si dotarii cu materiale, insa functionarii de la Trezorerie au solicitat Consiliului Judetean sa se faca o defalcare, precizandu-se exact in ce constau aceste investitii. Prin urmare, imediat dupa primirea notificarii de la Trezorerie a fost convocata sedinta extraordinara din aceasta dimineata, pentru a se urgenta deblocarea sumei respective.

 

spitalProiectul de hotarare, singurul de pe ordinea de zi, se refera la modificarea textului hotararii precedente, astfel incat sa fie indeplinite conditiile impuse de Trezorerie, astfel ca niciunul dintre consilierii prezenti astazi la vot nu a avut vreo obiectie in acest sens.

Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, asa ca cele noua milioane de lei vor ajunge in conturile spitalului in perioada imediat urmatoare. Din suma totala alocata astazi, cinci milioane de lei se vor folosi pentru reabilitarea cladirii spitalului si pentru extinderea si modernizarea Blocului Operator, in care nu s-a mai investit de peste 15 ani si care necesita urgent investitii, dar si pentru extinderea sectiei UPU, despre care se discuta de vreo patru ani. Aprobarea acestui proiect ar putea fi insa inceputul materializarii intentiei de  extindere si modernizare a Unitatii de Primiri Urgente, chiar in acest an. Extinderea UPU se va face pe spatiul actualei parcari a Spitalului, la ora actuala sectia desfasurandu-si activitatea intr-un spatiu total insuficient. Acestea fiind principalele prioritati declarate ale autoritatilor locale, in ceea ce priveste investitiile in Santate, nu ramane decat ca ele sa se si finalizeze.

 

maternitate-5Celelalte patru milioane de lei se vor utiliza pentru achitarea ultimelor facturi pe care CJ le are la furnizorii de aparatura, materialele sanitare si alte dispozitive cu care a fost dotata noua maternitate.

La finalul sedintei de astazi, presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu a declarat ca in zilele urmatoare este de asteptat sa inceapa transferul pacientelor in noua maternitate. Unitatea medicala a fost data deja in administrarea spitalului, dar nu a fost deschisa inca. Pentru a putea fi facut in siguranta transferul pacientelor este necesar sa existe certitudinea ca acestea sunt in deplina siguranta, in ceea ce priveste riscul unor infectii intraspitalicesti.

In acest sens se efectueaza analize in laboradotarele DSP, primele rezultate fiind comunicate zilele trecute. Acestea sunt negative, nefiind depistata prezenta unor bacterii ce ar putea crea probleme, iar in cateva zile se asteapta rezultatele complete ale tuturor analizelor necesare, dupa care maternitatea isi va putea deschide portile, iar primii bebelusi se vor putea naste aici, in deplina siguranta.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*