Noua maternitate din Buzau ar putea fi deschisa pana la Paste

Autoritatile judetene spera ca acest lucru se va intampla pana la sfarsitul lui aprilie, in caz contrar, noua unitate urmand sa devina functionala in primele zile din mai.

 

maternitateVechea maternitate buzoiana de pe bulevardul Garii isi are zilele numarate, pe masura ce lucrarile noul sediul se apropie de finalizare. Daca lucrurile vor decurge conform calculelor facute de autoritatile administratiei publice judetene si nu vor exista probleme in ceea ce priveste furnizarea si instalarea aparaturii si dispozitivelor medicale care mai sunt necesare, noua maternitate ar putea sa fie deschisa in urmatoarele doua saptamani pana la data de 1 Mai, atunci cand se va sarbatori si Pastele.

Lucrarile sunt pe ultima suta de metri si nu mai este niciun dubiu ca in mai putin de o luna se va naste primul copil in noua maternitate. In cazul in care lucrarile nu se vor finaliza pana la Paste, secretarul Consiuliului Judetean, Laurentiu Gavrila, a dat asigurari ca unitatea medicala se va deschide in primele zile din luna mai, cel mai probabil, imediat dupa vacanta de Paste.

Pana atunci, joi, consilierii judeteni vor vota un proiect care prevede incetarea dreptului de administrare a Spitalului Judetean asupra vechiului sediu al maternitatii, incepand cu data de 1 Mai, cladirea urmand sa intre in conservare, dupa care autoritatile locale ii vor gasi o alta utilizare.

 

consiliul judetean2Supunerea la vot a acestui proiect este un alt indiciu ca pana la deschiderea noii maternitati nu au mai ramas decat cateva zile, fiind vorba despre un moment pe care buzoienii il asteapta de 4 ani, de cand unitatea a fost inaugurata doar de fatada”, in scop pur electoral.

In sedinta de joi a Consiliului Judetean vor fi supuse la vot 17 proiecte de hotarari, dupa cum urmeaza:

1. Executia bugetului propriu al judetului Buzau pe trimestrul I 2016 pe cele doua sectiuni.

2. Modificarea Hotararii Consiliului Judetean Buzau nr. 5/2016 privind aprobarea utilizarii in anul 2016 a excedentului anual al bugetului propriu al judetului Buzau rezultat la incheierea exercitiului bugetar la 31 decembrie 2015.
3. Repartizarea unor sume din bugetul propriu al Judetului Buzau pe anul 2016 pentru unele unitati de cult religios recunoscute in Romania.
4. Completarea programului de achizitii publice al Consiliului Judetean Buzau.
5. Aprobarea perioadei de utilizare (tragere) a finantarii rambursabile interne contractata de Judetul Buzau in baza Hotararii Consiliului Judetean Buzau nr. 71/2014, cu modificarile ulterioare.
6. Aprobarea acordarii, anual, de recompense materiale pentru veteranii de razboi din Judetul Buzau.
7. Aprobarea parteneriatului dintre Consiliul Judetean Buzau si Asociatia pentru Tineret Buzau in vederea coorganizarii Festivalului international de muzica ”Mihaela Runceanu – Pentru Voi, Muguri Noi”, editia a V-a.
8. Aprobarea parteneriatului dintre Consiliului Judetean Buzau si Asociatia Jurnalistilor Buzau in vederea coorganizarii ”Scolii de vara pentru tinerii jurnalisti” editia a IV-a.
9. Actualizarea listei imobilelor proprietate publica a judetului Buzau date in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.
10. Incetarea dreptului de administrare al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau pentru bunul imobil proprietate publica a Judetului Buzau situat in municipiul Buzau, B-dul Garii, nr.8.
11. Aprobarea modificarii nivelului unui post din statul de functii al Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau.
12. Aprobarea modificarii organigramei si statului de functii ale Muzeului Judetean Buzau.
13. Aprobarea modificarii organigramei si statului de functii ale Teatrului ”George Ciprian” Buzau.
14. Completarea Strategiei de dezvoltare durabila a Judetului Buzau si a Planului de actiuni 2014-2020.
15. Completarea si modificarea echipei de administrare a custodiei ariilor naturale protejate/siturilor de importanta comunitara ROSCI0190 PENTELEU si ROSCI0229 SIRIU.
16. Aprobarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii, precum si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii ”Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Robeasca – Vadu Pasii, judetul Buzau”, promovat spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6: ”Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala”.
17.  Aprobarea Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii, precum si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii ”Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Pietroasele – Breaza – Naeni – Fintesti – DN 1B, judetul Buzau”, promovat spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 6: ”Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala”.

 


Adaugati un comentariu


 

*