O noua tranzactie importanta pe piata serviciilor medicale private

11 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

MedLife a anuntat ca a achizitionat reteaua de laboratooare Diamed Center, iar anul acesta va fi unul de varf pentru companie, in ceea ce priveste efectuarea de noi achizitii.

 

Cel mai mare operator de servicii private de sanatate de pe piata romaneasca, MedLife, a anuntat zilele acestea ca a incheiat anul 2015 cu o noua tranzactie importanta, achizitionand reteaua de laboratoare medicale Diamed Center, cu activitate in municipiul Bucuresti, Braila, Tecuci si Focsani. A fost cea de-a sasea tranzactie efectuata de MedLife pe parcursul lui 2015, dupa achizitionarea pachetelor majoritare din grupul de firme Sama & Ultratest, a bancii de celule stem Stem Cells Bank si preluarea integrala a centrului de imagistica medicala Prima Medical din Craiova si a doua laboratoare din Iasi si Constanta. Reteaua Diamed Center include cinci laboratoare, doua clinici medicale, un centru de recuperare medicala, medicina estetica functionala si opt puncte de recoltare in Bucuresti, Tecuci si Focsani, avand o cifra de afaceri estimata la 800.000 de euro pe an. In urma acestei tranzactii, reteaua MedLife detine in prezent 23 de laboratoare si 32 de centre medicale in intreaga tara.

 

Mihai Marcu

Mihai Marcu

Numarul acestora va creste insa considerabil in cursul acestui an, sustine presedintele Consiliului de Administratie, Mihai Marcu, acesta anuntand ca 2016 va fi un an de varf pentru companie in ceea ce priveste tranzactiile. Acesta a vorbit de spre un proiect de dezvoltare care va fi puternic accelerat pe parcursul anului, in scopul consolidarii pozitiei de leader in domeniul serviciilor medicale private de pe piata romaneasca si al diversificarii serviciilor medicale oferite. „Daca in ultimul an am finalizat sase tranzactii locale cu investitii de peste cinci milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizitiilor se va mari semnificativ, avand ca strategie consolidarea pozitiei de leader la nivel national, diversificarea portofoliului de servicii si optimizarea activitatii pe segmentele de business existente. Pot spune ca 2016 va reprezenta un nou an de varf pentru MedLife in materie de achizitii”, a declarat Mihai Marcu.

 

medlife-baneasaDe altfel, prima tranzactie de pe piata romaneasca  a unui operator privat in domeniul serviciilor medicale a fost efectuata tot de MedLife, care a achizitionat, in 2010,  80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de trei milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Au urmat, la scurt timp, alte doua tranzactii importante, constand in achizitia Grupului Genesys Arad si Maternitatii Eva din Brasov.

Prezenta pe piata din Romania din 1996, compania MedLife detine in prezent 16 hyperclinici in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de pediatrie, unul de ortopedie si unul de obstetrica-ginecologie, trei maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med avand colaborari cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

 


Adaugati un comentariu


 

*