MedLife preia spitalul si clinicile Polisano

19 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Anuntul a fost facut la jumatatea acestei saptamani, fara a fi precizata insa suma pentur care va fi efectuata tranzactia.

 

Tranzactia anului in sistemul privat de sanatate din Romania se anunta de pe acum a fi preluarea companiei Polisano de catre MedLife, fiind vorba de doua nume „cu greutate” pe piata autohtona a servicilor private de sanatate. Anuntul tranzactiei a fost facut la jumatatea acestei saptamani de compania MedLife, care este la acest moment liderul national al serviciilor medicale private, reprezentantii acesteia precizand ca pachetul de actiuni al companiei Polisano va fi achizitionat in proportie de suta la suta.

In consecinta un operator din Top 10 al celor mai mari companii din sistemul medical privat din Romania, va fi preluat de campania care detine primul loc in acest top, acesta fiind motivul pentru care achzitia poate fi considerata tranzactia anului in acest domeniu.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei, iar odata obtinut avizul, spitalul Polisano si clinicile din cadrul intregi idivizii medicale vor fi preluate integral de MedLife, care isi va consolida astfel serios statutul de lider national pe piata serviciilor medicale private.

 

Mihai Marcu

Prin aceasta tranzactie, Mihai Marcu, directorul general al MedLife, spune ca „Polisano devine un partener strategic important si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung, de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii”.  Acesta a mai precizat ca, odata cu finalizarea tranzactiei, dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu autorizatie de libera practica din Romania si, probabil, a unui procent relevant al asistentilor medicali.

Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate şi, inainte de orice modificari legislative, sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora”, a mai precizat acesta.

 

Spitalul Polisano

Infiintat in anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat in domeniul medical din Romania. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate in Bucuresti si Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu, un centru de fertilizare in vitro si cea mai mare maternitate privata din Transilvania. In aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit circa 2,1 milioane de pacienti concentrati atat pe segmentul de retail, cat si corporate. Compania are in prezent peste 500 de angajati si a inregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de circa 80 de milioane de lei.

De cealalta parte, MedLife a realizat prima achizitie in 2011, prin cumpararea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brasov. In cei sapte ani, compania a finalizat cu succes 16 achizitii, ultima achizitie anuntata find Spitalul Humanitas din Cluj. Incepand cu 2009, a deschis sau a achizitionat peste 83 de unitati medicale. MedLife s-a listat in decembrie 2016 la Bursa de Valori Bucuresti prin vanzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezinta 44% din pachetul total de actiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din actionariat.


Adaugati un comentariu


 

*