Reteaua de Sanatate Regina Maria a fost vanduta

Tranzactia nu a fost facuta publica, dar se estimeaza la 100 de milioane de euro si in aceasta perioada este supusa aprobarii anti-trust, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizata.

 

Regina Maria sala operatii 1Pana la sfarsitul acestui an, unul dintre cei mai importanti operatori de servicii medicale private din Romania va deveni parte a unei companii de investitii de capital, cea mai mare de acest gen care opereaza in Europa Centrala si de Est, precum si in Turcia.

Reteaua de Sanatate Regina Maria, care si-a inceput activitatea pe piata serviciilor medicale private din Romania inca din noiembrie 1995, isi schimba proprietarul. Pornind de la un simplu cabinet medical care functiona intr-un apartament de bloc, al doilea cel mai important operator de servicii de sanatate private din Romania a ajuns in prezent la o ampla retea, care cuprinde 22 de locatii proprii in Bucuresti si in tara, 4 spitale, 11 laboratoare si 5 centre de imagistica.

Saptamana trecuta, compania de investitii de capital Mid Europa Partner a anuntat preluarea intregii retele de sanatate Regina Maria, cu precizarea ca in prezent, tranzactia este supusa aprobarii antitrust si se estimeaza ca se va finaliza in ultimul trimestru al acestui an.

 

Fady Chreih

Fady Chreih

Anuntul a fost facut de Nikolaus Bethlen, cel care care conduce activitatile Mid Europa in Romania, si care a declarat cu aceasta ocazie ca „Regina Maria, un brand recunoscut pentru calitatea servicilor sale, infrastructura de prima clasa si reputatie puternica pentru excelenta in domeniul medical, reprezinta o platforma de dezvoltare puternica pentru capitalizarea oportunitatilor semnificative de crestere in piata serviciilor medicale din Romania. Reteaua de Sanatate Regina Maria are o baza de clienti corporate si retail in crestere rapida, care este deservita printr-o platforma integrata bine administrata, avand acoperire nationala. Suntem nerabdatori sa sustinem viitoarele investitii pentru dezvoltare organica si achizitii”.

Tranzactia a fost confirmata si de managerul retelei Regina Maria, Fady Chreih, care a declarat ca „suntem bucurosi sa avem un investitor puternic si extrem de experimentat in piata serviciilor medicale, care impartaseste viziunea si valorile noastre. Avem convingerea ca in perioada urmatoare, cu suportul noilor actionari, vom accelera ritmul de crestere al companiei. Credem ca expertiza cu care vine Mid Europa in domeniul serviciilor medicale va contribui la succesul proiectelor noastre”.

 

Dr. Wargha Enayati

Dr. Wargha Enayati

Fondatorul retelei private de sanatate Regina Maria este medicul cardiolog de origine germana Wargha Enayati, care si-a dechis pe 30 noiembrie 1995 un cabinet ptivat intr-un apartament de bloc in Piata Unirii din Capitala, cabinet ce a purtat denumirea de Centrul Medical Unirea. Un an mai tarziu, centrul a introdus in Romania conceptul de abonamente medicale, iar in prezent aceste abonamente cuprind de la medicina muncii, medicina de familie, medicina primara, servicii pre-spitalicesti, tratamente in ambulatoriu pana la sisteme de urgenta si spitalizare, reteaua numarand in prezent circa 300.000 de abonati.

In 1999 este inaugurat oficial primul sediu cu specialitati multiple, iar in 2001 sunt deschise doua clinici noi in Bucuresti. In anii urmatori centrul deschide noi clinici in paralel cu un proces de atragere de inverstitii, materializat in februarie 2007, cand gigantul de investitii 3i Plc preia o participare minoritara in Centrul Medical Unirea, realizand cea mai mare investitie din sistemul medical privat din Romania.

 

Centrul Medical Unirea

Centrul Medical Unirea

Din 2008, Centrul Medical Unirea se extinde si in afara Bucurestiului, primul pas fiind achizitioarea Centrului Medical Motilor, detinator a doua clinici medicale in Cluj Napoca. Urmeaza Avamedica, 3 clinici medicale in Constanta, unde preluarea a fost urmata de construirea unui nou Centru de Diagnostic si Tratament impreuna cu Avamedica. Seria investitiilor este continuata prin deschiderea primei clinici de pediatrie, precum si a Centrului de Diagnostic si Tratament, Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria etc.

In 2010, Advent International preia o participatie majoritara la CMU cu viziunea de a dezvolta un jucator de servicii medicale premium prin achizitii si crestere organica, un lider pe piata de servicii medicale private din Romania.  Astfel, in 2010, CMU aproape si-a dublat activitatea si infrastructura prin adaugarea de noi clinici si maternitati. In anul urmator are loc rebrandingul si astfel, Centrul Medical Unirea si Euroclinic vor purta aceeasi denumire, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria. Sub aceasta denumire operatorul privat se impune categoric pe piata serviciilor medicale private din Romania, detinand in prezent cea mai mare retea de policlinici din Bucuresti si din tara, 4 spitale, doua maternitati, cinci campusuri medicale, cinci centre de imagistica, 11 laboratoare clinice si o banca de celule stem.

 


Adaugati un comentariu


 

*