Rețeaua de laboratoare IDS, preluată integral de „Regina Maria”

IDS Laboratories funcționează pe piața autohtonă din anul 2000, când și-a deschis primul laborator în București.

 

Finalul anului trecut a consemnat o nouă tranzacție importantă în peisajul serviciilor medicale private din România, o întreagă rețea de laboratoare de analize medicale fiind preluată, întegral, de Rețeaua de Sănătate „Regina Maria”.

Este vorba de IDS Laboratories, o rețea care și-a făcut apariția pe piața românească în anul 2000, atunci când și-a deschis primul laborator de analize în București. Odată cu trecerea timpului, rețeaua s-a extins la nivel național, ajungând la acest moment să cuprindă 11 centre proprii, cărora li se adaugă alte 42 de centre-partener în toate reședințele de județ din țară, printre care se numără și centrul din Buzău, situat pe strada Ion Băieșu.

La momentul preluării de către Regina Maria, rețeaua de laboratoare avea 74 de angajați, consemnând la finele lui 2016 o cifră de afaceri de 12 milioane de lei, cu un profit de 350.000 de lei. De asemenea, IDS Laboratories are peste 4 milioane de pacienți, anual, la nivel național.

 

Dacă în topul clinicilor medicale private de pe piața românească, Rețeaua „Regina Maria” ocupă locul al doilea, după MedLife, pe piața laboratoarelor de analize medicale, operatorul privat se clasează pe locul al cincilea, fiind devansat de MedLife, Medicover, Sanador și grupul Gral.

Preluarea rețelei de laboratoare IDS vine la puțin timp după ce, Regina Maria a preluat și Centrul Medical Puls din Târgu Mureș, un operator de servicii medicale private cu o cifră de afaceri de 6,4 milioane de lei și un profit de 1,2 milioane de lei la finele lui 2016.

În vara anului trecut, Regina Maria a anunțat alte două tranzacții importante, constând în preluarea centrului medical Gastromond din Constanța și a clinicii Santomar OncoDiagnostic din Cluj.

 

Tot la Cluj, în cursul acestui an, Reteaua Regina Maria urmeză să își deschidă un nou spital, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.

În prezent, compania deține patru spitale, dintre care trei în București și unul în Brașov, cărora urmează să li se adauge și spitalul care va fi inaugurat la Cluj. Pe lângă cele 4 spitale deja funcționale, Regina Maria oferă servicii medicale și în 40 de policlinici proprii situate în București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Pitești și Timisoara.

La momentul preluării rețelei de laboratoare IDS, în portofoliul companiei medicale intrau și  20 de laboratoare medicale, 11 centre de imagistică și o bancă de celule stem.

Conform unei analize publicate de Profit.ro, rețeaua Regina Maria a fost implicată, în ultimii ani, în 184 de tranzacții cu preluare integrală a altor jucători de pe piață, precum și în trei tranzacții ce au vizat schimbarea acționariatului.

 


Adaugati un comentariu


 

*