Reteaua de Sanatate Regina Maria se extinde in „Capitala Ardealului”

23 martie 2016 | 0 comentarii |

Compania medicala a anuntat alocarea a 15 milioane de euro pentru construirea unui spital la Cluj, acesta urmand sa fie al cincilea spital integrat din cadrul retelei private de sanatate.

 

Dupa ce a facut publica preluarea spitalului Ponderas, tranzactia fiind in curs de avizare de catre Consiliul Concu­ren­tei, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria a anuntat si demararea unui nou proiect in afara Bucurestiului. Este vorba despre cea mai mare investitie in afara Capitalei, respectiv, construirea „de la zero” a unui spital regional, pentru care a fost alocata suma de 15 milioane de euro.

Noua unitate medicala privata va fi gata in prima jumatate a anului viitor si va fi cel de-al cincilea din structura retelei Regina Maria.  Acesta va fi construit in Cluj-Napoca, fiind si primul spital privat integrat din „capitala Ardealului”. Constructia se va desfasura pe o suprafata de 7.000 de metri patrati si va oferi o gama complexa de specialitati medicale, axate pe chirurgia minim-invaziva laparoscopica, printre care ginecologie, chirurgie generala, chirurgie pediatrica, ortopedie. In plus, spitalul va dispune si  de o maternitate, un centru de imagistica si un laborator integrat de analize.

 

Fady Chreih

Fady Chreih

Anuntul demararii noului proiect a fost facut de Fady Chreih, directorul general al retelei de sanatate Regina Maria, care a precizat cu aceasta ocazie ca deschiderea noului spital va insemna si crearea a peste 300 de noi locuri de munca. „Deschidem seria investitiilor din acest an prin cel mai mare proiect Regina Maria din afara Bucurestiului – primul spital generalist, integrat, construit de la zero, in Cluj-Napoca. Decizia de a deschide aceasta unitate medicala de excelenta a venit natural, ca urmare a prezentei noastre de 8 ani in Cluj. Vom crea peste 300 de locuri noi de munca si suntem convinsi ca vom atrage echipe medicale cu experienta, orientate pe calitate si grija pentru pacient. Pentru noi, mai important decat orice ramane promisiunea de a oferi acelasi standard inalt de calitate in ingrijirea si siguranta pacientului”, este anuntul facut in acest sens de Fady Chreih.

In Cluj, rereaua de sanatate Regina Maria detine deja doua clinici multidisciplinare, un laborator de analize medicale, un Centru specializat in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, un Centru de Medicina Muncii si un Centru de Kinetoterapie si Recuperare Medicala.

 

regina maria CAMPUS BANEASAFondatorul retelei private de sanatate Regina Maria este medicul cardiolog de origine germana Wargha Enayati, care si-a dechis pe 30 noiembrie 1995 un cabinet privat intr-un apartament de bloc in Piata Unirii din Bucuresti, cabinet ce a purtat denumirea de Centrul Medical Unirea. Un an mai tarziu, centrul a introdus in Romania conceptul de abonamente medicale, iar in prezent aceste abonamente cuprind de la medicina muncii, medicina de familie, medicina primara, servicii pre-spitalicesti, tratamente in ambulatoriu pana la sisteme de urgenta si spitalizare, reteaua numarand in prezent circa 300.000 de abonati.

In luna august a anului trecut a fost facut anuntul preluarii retelei private de sanatate de catre compania de investitii de capital Mid Europa Partner, cea mai mare de acest gen care opereaza in Europa Centrala si de Est si in Turcia. Reteau Regina Maria detine in prezent in prezent cea mai mare retea de policlinici din Bucuresti si din tara, 4 spitale, doua maternitati, cinci campusuri medicale, cinci centre de imagistica, 11 laboratoare clinice si o banca de celule stem.

 


Adaugati un comentariu


 

*