Investiție de 20 de milioane de euro, într-un nou spital privat

8 iulie 2021 | 0 comentarii |

Acesta va funcționa în apropierea autostrăzii București-Ploiești, în spațiul unei foste clădiri de birouri.

 

Grupul Medicover a anunțat începerea demersurilor pentru deschiderea unui nou spital privat în Capitală,  pe Șoseaua Fabricii de Glucoză, în apropierea autostrăzii București-Ploiești. Zona este cunoscută în special datorită clădirilor de birouri construite aici, iar într-o astfel de clădire va funcționa și viitorul spital, în care vor fi investiți aproximativ 20 de milioane de euro.

Medicover a semnat deja cu compania proprietară a clădirii un contract pe 15 ani, cu posibilitate de prelungire, clădirea urmând să fie transformată din spațiu pentru birouri într-un spital modern, dotat la cele mai noi standarde. Astfel,  viitorul spital Medicover va dispune de un bloc operator cu opt săli de operație, ambulatoriu integrat, un departament de imagistică high-tech și peste 150 de paturi. De asemenea, unitatea medicală va dispune și de o zonă  moderna de așteptare, care va include o cafetărie și o parcare cu 281 de locuri.

 

Florinela Cirstina

Clădirea în care va funcționa spitalul are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar investiția vizează și transformarea celor două clinici Medicover din zona Pipera.

Noul spital va deservi astfel un segment de populație extins, din zona metropolitană a Capitalei, iar reprezentanții Medicover spun că acesta vine să răspundă nevoii în creștere a comunității pentru servicii medicale moderne, cu abordare integrată, în special în urma pandemiei de Covid-19.

Medicul Florinela Cîrstina, directorul general al Medicover România, a declarat cu această ocazie că „investiția va reflecta tot ceea ce am învățat despre asistența medicală în cei 26 de ani de activitate ai Medicover în România, aplicând cele mai bune practici și dezvoltând un spital în care vom opera eficient și vom utiliza cele mai noi progrese tehnologice în beneficiul pacienților noștri”.

 

Fredrik Ragmark

Despre această investiție, Fredrik Ragmark, managerul general al Medicover, a declarat că „ne-am asumat un angajament pe termen lung pentru a crește calitatea serviciilor medicale din România, prin investiții în excelență și performanță medicală, care produc un impact puternic în comunitate. Organizarea și dotarea noului spital din Romania vor beneficia de expertiza internațională a grupului Medicover, prezent în 12 țări”.

Grupul suedez de servicii medicale private Medicover este prezent pe piața din România începând cu anul 1995, iar până în prezent și-a dezvoltat o rețea de 25 de clinici în București și în țară, la care se adaugă  trei spitale generaliste în Capitală, la Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialități medicale si chirurgicale. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania, iar în 2020, grupul  a raportat venituri de 998 de milioane de euro și peste 32.000 de angajați.

 


Adaugati un comentariu


 

*