MedLife anunță cea mai mare investiție – MedLife Medical Park

1 februarie 2020 | 0 comentarii |

Noul proiect va fi dezvoltat în următorii 5 ani, va dispune de o suprafață construită totală de aproximativ 50.000 mp și va fi finanțat din resurse proprii și prin atragerea unor sume de pe piața de capital.

 

Mihai Marcu- CEO MedLife

Operatorul de servicii medicale private MedLife anunță achiziţia unei suprafeţe de teren de 9.500 metri pătraţi și a unor clădiri în suprafaţă construită de 5.000 de metri pătraţi, concomitent cu închirierea unei suprafețe adiacente de teren de 2.500 metri pătraţi, respectiv clădiri construite de 2.000 metri pătraţi, în zona centru-nord a Capitalei, unde va dezvolta proiectul Medlife Medical Park. Noul proiect va fi construit lângă Spitalul MedLife Memorial, iar la final va avea o suprafață totală construită de aproximativ 50.000 mp, va dispune de 1.000 de paturi și va ocupa 8 clădiri în sistem pavilionar, urmând a fi dezvoltat în două etape disticte.

În primă etapă, care se va finaliza în următoarele 18-24 de luni, vor fi amenajate, pe o suprafață construită de 19.000 mp, o nouă hyperclinică, un centru de inovație și cercetare, săli de kinetoterapie și recuperare medicală, un centru de imagistică și radioterapie și farmacie, dar și un parc, astfel încât „în plin oraș, pacienții să se simtă ca într-o oază de liniște cu aer curat”. Totodată vor fi construite un magazin alimentar bio, două restaurante și spații noi de parcare, iar spitalul MedLife Memorial va fi extins, iar Centrul de fertilizare in vitro va fi relocat și extins.

Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare și orice inițiativă pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura și a crește suprafețele verzi din jurul nostru este importantă. Dincolo de sănătatea pacienților noștri, ne pasă de calitatea vieții comunităților din care facem parte, tocmai de aceea intenția noastră este să ne concentrăm mai mult, pe termen mediu și lung asupra acestei zone, MedLife Medical Park urmând să devină și cel mai mare proiect medical verde din România, consolidând poziția noastră de lider”, a spus Mihai Marcu, CEO MedLife.

 

Adițional, compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare și pregătire medicală. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregătire și inovație în domeniul medicinei. Acesta va îngloba, pe lângă centrul de training și inovație, spații pentru studenți și tineri care doresc să își expună ideile inovatoare în domeniul medical, respectiv vor să inițieze un business în domeniul medical sau să găsească parteneri și finanțări pentru start-up-uri medicale. Centrul va integra o expoziție muzeală a medicinei românești, fotografie și documente, primele echipamente și instrumentar de peste 100 de ani, precum și o bibliotecă medicală. LifeScience va putea găzdui până la 300 de persoane în sălile de conferințe. Medicii, cadrele universitare și specialiștii în formare profesională medicală vor putea să își prezinte, în cadrul centrului, cazurile medicale, lucrările și inovațiile.

Echipele medicale din spitalele noastre au ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al complexității medicale. Cu excepția transplantului și politraumei, putem să gestionăm orice patologie medicală, implicit putem să facem orice operație medicală, fie pe cord sau pe creier, coloană sau umăr. Avem în echipă medici care oferă sesiuni hands on pentru medici din Austria, Statele Unite sau Marea Britanie. Vrem să consolidam această platformă de cunoștinte și experiențe acumulate în toți acești ani și să contribuim la pregătirea noilor generații de medici și asistenți. Viitorul stă în cercetare și inovație, de aceea vrem să investim în această direcție” – a mai spus Mihai Marcu.

 

În a doua etapă a proiectului, compania își propune să dezvolte de la zero Institutul Oncologic MedLife, care va fi un centru de mari dimensiuni dedicat zonei oncologice. Unitatea medicală va fi amenajată pe o suprafață totală de aproximativ 30.000 mp și va include oncologie medicală, specialități conexe zonei de oncologie, chimioterapie și chirurgie oncologică de excelență. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani.

Prima faza a proiectului va fi finanțată în special din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei, urmând ca după finalizarea studiului de fezabilitate pentru unitatea medicală să se stabilească, în urma discuțiilor cu acționarii și instituțiile financiare partenere, modul de finanțare prin credite, emitere de acțiuni, bonduri sau o combinatie a acestora.

În România lipsește, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare și implicit servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai întâlnite patologii. Proiectul pe care îl dezvoltăm acum reprezintă un prim pas în acest sens. Practic, la zece minute de Piața Victoriei românii vor avea acces la o oază de aer curat și, totodată, la unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrală și de Est cu servicii complexe de imagistică, laborator, spitalizare, dar și servicii integrate de oncologie”, a concluzionat Mihai Marcu, CEO & Președinte al Sistemului Medical MedLife.

MedLife (simbol bursier M) a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, în creștere cu 29% față de 2017.

 


Adaugati un comentariu


 

*