MedLife bifează a 23-a achiziție

31 mai 2019 | 0 comentarii |

Preluarea Centrului de excelență Badea Medica face parte din planul de extindere în Cluj a principalului operator român de servicii private de sănătate.

 

MedLife (simbol bursier M) a preluat pachetul majoritar (65%) al centrului de excelență Badea Medica (Badea Medical SRL), care oferă o gamă complexă de servicii medicale, axate în principal pe patologie abdominală, anunță liderul pieței de servicii medicale private din România, printr-un comunicat.

Clujul reprezintă unul dintre cele mai importante punct de interes în planul nostru de dezvoltare. Am deschis prima dată în acest oraș un laborator de analize și un centru de medicina muncii, apoi ne-am extins cu o clinica de mari dimensiuni – Hyperclinica MedLife. În urmă cu doi ani am adăugat și partea de servicii spitalicești, odată cu intrarea în acționariatul spitalului Humanitas. Pentru că ne dorim să punem la dispoziția pacienților o gamă și mai largă de servicii, dar și abonamente personalizate zecilor de mii de clienți din companii, am decis să facem echipa cu specialiștii de calibru ai centrului de excelență Badea Medica, care să ofere servicii integrate, la cele mai înalte standarde”, spune Mihai Marcu, Presedinte și CEO al MedLife Group.

 

Dr. Radu Badea

MedLife subliniază că odată cu această achiziție, pacienții pot accesa consultații clinice de specialitate de gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, terapia durerii, toate acestea oferite de o echipa medicala coordonată de prof. dr. Radu Badea.

Ne-am axat întotdeauna pe servicii de cea mai înalta calitate și ne-a onorat de fiecare dată încrederea pacienților în serviciile noastre și în echipa excepțională de specialiști. Faptul că devenim parte din cel mai mare grup de pe piața serviciilor medicale private din România și că împărtășim aceleasi valori, ne onorează și ne încurajează să fim și mai buni. Vom avea prilejul și oportunitatea de a dezvolta afacerea și de a face un pas important în evoluția companiei. În felul acesta vom avansa în complexitatea actului medical și le vom oferi pacienților cele mai bune condiții și soluții la solicitările lor”, a declarat prof. dr. Radu Ion Badea, fondatorul centrului Badea Medica.

 

Mihai Marcu – CEO MedLife

Achizitionarea pachetului majoritar Badea Medica reprezintă cea de-a 23-a achiziție a grupului MedLife până în prezent, ultima fiind anunțată în luna ianuarie a acestui an, când a preluat Rózsakert Medical Center, din Ungaria, făcând astfel primul pas în afara țării.

Pentru perioada următoare, compania a anunțat continuarea programului de achiziții, atât în România cât și pe piețele învecinate. „După tranzacția reuşită din Ungaria, credem că este un moment bun să prospectăm şi să testăm mai adânc pieţele învecinate. Avem în acest moment discuţii cu doi – trei operatori din România şi alţi doi – trei din Ungaria şi, prin prisma specificităţii acestui tip de tranzacție, sperăm că vom avea posibilitatea să revenim cu veşti bune către acţionarii noştri în a doua jumătate a anului, sau la începutul anului viitor, privind câteva tranzacții de mărime medie”, a declarat Mihai Marcu.

MedLife a încheiat nul 2018  cu o cifră de afaceri pro-formă, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, cu 29% mai mare decât în 2017.

Primul trimestru din 2019 a fost încheiat cu o cifră de  afaceri consolidată pro-formă în valoare de 224,9 milioane lei, în creștere cu 27,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 


Adaugati un comentariu


 

*