MedLife isi extide afacerile in Cluj-Napoca

12 august 2017 | 0 comentarii |

Cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania a cumparat 55% din actiunile Valdi Medica, devenind astfel primul operator national privat care detine o unitate spitaliceasca in Cluj-Napoca.

 

Mihai Marcu

MedLife a preluat, zilele acestea, pachetul majoritar de actiuni, de 55%, al Valdi Medica, operator al Spitalului Humanitas din Cluj-Napoca. Spitalul ofera servicii medicale axate pe tratamente chirurgicale, avand in portofoliu si specialitati medicale acordate in regim ambulatoriu, care sustin activitatea chirurgicala prin consultatii preoperatorii, tratamente si urmarire postoperatorie.

Am intrat pe piata din Cluj-Napoca inca din anul 2008, odata cu deschiderea unui laborator de analize si a unui centru de medicina muncii. In anul 2015, ne-am extins si am deschis prima Hyperclinica MedLife in Cluj devenind primul operator medical care pune la dispozitia clujenilor solutii de ambulator, imagistica si laborator. Ne-am dorit foarte mult sa adaugam si partea de servicii spitalicesti. Odata cu preluarea pachetului majoritar al companiei Valdi Medica SRL devenim primul operator national care detine o unitate spitaliceasca in orasul Cluj, cu atat mai mult ca putem face asta alaturi de o echipa de medici de un asemenea calibru. Intentionam ca alaturi de partenerii nostri sa dezvoltam substantial spitalul in perioada imediat urmatoare si sa devenim cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din orasul Cluj, a declarat Mihai Marcu, presedinte si director general al MedLife.

 

Compania Valdi Medica a fost infiintata in 2015, de trei medici care lucreaza in in spitale de stat, dar au si afaceri in sectorul privat medical.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, cu afaceri consolidate de 526 milioane de lei in 2016, prin cumpararea a 55% din Valdi Medica este, acum, actionarul majoritar.

Prin cooptarea partenerului MedLife in actionariatul societatii ne dorim sa trecem la o alta etapa de dezvoltare a Spitalului Humanitas, prin extinderea sectiei clinice de spitalizare continua, prin dezvoltarea ambulatorului integrat si infiintarea unei sectii de spitalizare de zi pentru pacientii supusi unor interventii terapeutice minim invazive”, a declarat Adrian Barbos, membru fondator Spitalul Humanitas din Cluj.

Spitalul are noua paturi si in jur de 20 de medici colaboratori. Investitia in spital, fara aparatura, s-a ridicat la 500.000 de euro, surse proprii ale medicilor, dar si un credit bancar. In 2016 a inregistrat afaceri de 322.000 de lei si pierderi de 496.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

 

Medlife, cea mai mare companie de servicii medicale private din Romania, a crescut in primul semestru al acestui an cu 28,8%, la 301 milioane lei, pe toate liniile de business, iar profitul net s-a majorat la 6,4 milioane lei, de la 1,9 milioane lei in perioada similara din 2016, iar profitul operational al companiei a avut un plus de 61%, la 17,8 milioane lei.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe zona de Stomatologie (954%), Clinici (34%) si Farmacii (21%), in imp ce pe Laboratoare avansul a fost de 18%, iar la Spitale de 16%.

In primele luni ale anului, MedLife a preluat grupul de clinici Almina Trading (80% din capital), Anima Speciality Medical Services si Anima Promovare si Vanzari  (100% din capital), precum si majorarea participatiei la Stem Cells Bank din Timisoara (la care a cumparat inca 40% din capital) si Genesys Medical Clinic (inca 3% din capital ajungand la 58%), consolidandu-si astfel cresterea strategia de consolidare pe piata romaneasca, ajungand la 16 achizitii.

MedLife domina piata de servicii medicale private cu afaceri consolidate de 526 de milioane de lei in 2016, urmata de Regina Maria (406 milioane de lei in 2016) si de Medicover (257 de milioane de lei anul trecut).

 


Adaugati un comentariu


 

*