MedLife se extinde în centrul țării, prin achiziționarea Medica Sibiu

16 martie 2021 | 0 comentarii |

Este prima achiziție a celui mai mare operator privat de sănătate în acest an, ajungând astfel la 31 de companii achiziționate și o cifră de afaceri proformă consolidată la nivel de grup în valoare de 252 milioane euro.

 

Mihai Marcu

Sistemul Medical MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate și singura companie medicală listată pe BVB (simbol M) a anunțat achiziționarea pachetului majoritar în proporție de 60% al companiei „Medica Sibiu”, unul dintre furnizorii importanți de servicii medicale private din centrul țării. Odată cu această achiziție, MedLife își consolidează cea mai mare rețea de unități medicale private cu acoperire la nivel național, subliniază compania, într-un comunicat.

„Chiar dacă pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar și pe cele de anul în curs, așa cum am anunțat, continuăm planul de extindere și dezvoltare, păstrăm deschis programul de achiziții. Avem în derulare trei – patru discuții avansate în România și una – două în afara granițelor. În calitate de companie românească, listată la Bursa de Valori din București,  vrem să dezvoltăm capitalul românesc, să îl ducem peste graniță și să ne consolidăm poziția la nivel regional”, a precizat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodată, prin această achiziție, compania își consolidează cifra de afaceri proformă consolidată la nivel de grup și ajunge la valoarea de 252 milioane de euro.

 

Medica Sibiu activează pe piața de servicii medicale private din 2001 și are în componență o policlinică de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale și un centrul de medicina muncii. Este unul dintre furnizorii aflaţi în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Sibiu (CJAS) și acoperă o gamă largă de analize de laborator și consultații medicale, pentru specialități precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinică. Potrivit reprezentanților companiei, în 2020, Medica Sibiu a înregistrat o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei.

Ne bucurăm că vom face echipă cu liderul în servicii medicale din România, că ne alăturăm unui grup cu o structură medicală extrem de complexă și un know how de excepție la nivel de business. Încă de la începuturile noastre, am diversificat și îmbunătățit în mod constant portofoliul de servicii, pentru a veni în sprijinul pacienților noștri. Suntem o echipă dinamică, care a dobândit de-a lungul anilor o  experiență solidă, și suntem pregătiți să facem față noilor provocări de dezvoltare și extidere”, a declarat Daniela Aldea, Director General Medica.

MedLife a anunțat că va continua să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură și să creeze locuri de muncă și să dezvolte un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.În măsura în care vor exista oportunități, compania va testa și alte piețe.

În calitate de companie româneasă, listată la bursa locală, MedLife își dorește să dezvolte capitalul românesc, având ca țintă consolidarea poziției la nivel regional.

 


Adaugati un comentariu


 

*