S-a decis: Spitalul Metropolitan se va construi în Pipera

22 februarie 2018 | 0 comentarii |

Consilierii generali au aprobat astăzi preluarea unei suprafețe de teren din administrarea RATB, decizie care da undă verde continuării demersurilor pentru demararea lucrărilor.

 

După o lună în care problema zonei în care trebuie să fie construit viitorul Spital Metropolitan din Capitală a fost dezbătută în consultări publice inițiate de Opoziție și susținută printr-o petiție on-line inițiată de primarul Gabriela Firea, astăzi s-a ajuns la un acord în cea ce privește acest aspect, în Consiliul General al Capitalei decizându-se ca viitorul spital să se construiască în Pipera, așa cum iși dorea Gabriela Firea. Dacă, inițial, consilierii Opoziției s-au opus luna trecută și nu și-au dat acordul pentru un proiect privind preluarera unei baze RATB, acuzând că în spatele deciziei Primăriei ar sta interese imobiliare, în ședința de azi, proiectul a obținut cele două treimi din voturi necesare pentru a fi aprobat, Gabriela Firea anunțându-și victoria în cadul unei declarații de presă făcute imediat după încheierea sedinței de consiliu.

Primăria a primit în administrare atât terenul autobazei RATB, cât și o suprafață încevinată, care se afla în administrarea Societății Române de Televiziune, dispunând astfel de terenul necesar pentru începerea construcției Spitalului Metropolitan.

 

Gabriela Firea

Conform declarațiilor făcute în această după-amiază de Gabriela Firea, în unitatea medicală se va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală etc. Investiția va genera și multe locuri de muncă, Gabriela Firea estimând că va fi vorba de cateva mii de posturi.

A fost luată în calcul această locaţie, deoarece se află în imediată vecinătate cu imobilul situat în şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, imobil pentru care a fost făcută solicitare către Guvernul României în vederea transmiterii acestuia din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Român de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Spitalul va fi dotat conform tuturor standardelor europene,urmând a dispune de aproximativ 2.000 de paturi”, a mai precizat primarul general.

 

Tot în sedința de azi a Consiliului General al Capitalei a fost adoptat și un proiect care o imputernicește pe Gabriela Firea să demareze procedurile pentru identificarea suprafeţelor de teren în vederea construirii a altor două spitale generaliste pe raza sectoarelor 3 şi 6.

De 27 de ani, la nivelul municipiului Bucureşti nu s-a construit niciun spital. Cele mai mari două sectoare din Bucureşti, cu peste 800.000 de cetăţeni, nu au acces la un spital cu competenţe generale, fiind obligaţi să traverseze oraşul pentru a putea beneficia de servicii medicale”, se arată în expunerea de motive a acestui proiect.

În acest sens, Gabriela Firea a anunţat că pentru Sectorul 3 au fost identificate deja şase posibile amplasamente, iar pentru Sectorul 6 sunt luate în calcul două variante. Aceasta i-a invitat pe consilierii generali să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a vedea aceste locuri şi pentru a stabili care dintre ele este potrivit construirii unui spital.


Adaugati un comentariu


 

*