Spitalul Lotus din Ploiești intră în portofoliul MedLife

23 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Compania a anunțat achiziția integrală a pachetului de acțiuni a celui mai important furnizor de servicii medicale din județul Prahova.

 

Liderul pieței românești în domeniul serviciilor medicale private a anunțat recent o nouă achiziție importantă, în urma căreia își va include în portofoliu cel mai important furnizor de servicii medicale din județul Prahova. MedLife achiziționează pachetul de 100% din acțiunile spitalului privat Lotus din Ploiești, unitate ce asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate. Cu această nouă tranzacție, Medlife ajunge la un număr total de 25 de companii achiziționate, precedenta achiziție importantă fiind cea a laboratorului OncoTeam din Capitală.

Nicoleta Crăciunoiu, directorul general al spitalului Lotus, s-a declarat încântată de această tranzacție,  declarând cu această ocazie că „vom face echipă cu cel mai mare jucător de servicii medicale private din România, dar şi din Sud Estul Europei, iar acest lucru ne bucură şi ne onorează în egală măsură. Acest parteneriat ne va ajuta să ne continuăm planul de a asigura fiecărui pacient servicii medicale integrate la cele mai înalte standarde, bazate pe un suport tehnologic de ultimă generaţie”.

 

La rândul său, Mihai Marcu, președintele și managerul companiei MedLife, a precizat că aceasta este prezentă de trei ani pe piața serviciilor medicale din Ploiești, odată cu deschiderea unei hyperclinici, iar după achiziționarea spitalului Lotus, oferta serviciilor medicale oferite pe această piață se va diversifica.

Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, vom putea oferi prahovenilor şi zecilor de mii de clienţi din companii servicii medicale integrate, de la ambulatoriu, laborator, imagistică şi spitalizare. Pentru noi, Lotus devine un parteneriat important în sudul ţării care împărtăşeşte aceeaşi structură sănătoasă de business ca şi a noastră Totodată, acest parteneriat este şi o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung faţă de investitori de, a ne continua expansiunea prin achiziţii. Este al doilea pas, după OncoTeam, dintr-o serie mai mare de tranzacţii pe care sperăm să le semnăm până la finele acestui an”, a declarat acesta citat într-un comunicat al companiei.

 

Spitalul Lotus din Ploiești dispune de 22 de paturi repartizate în 12 rezerve, două săli de terapie intensivă şi un bloc operator cu două săli de operaţie. Partea de ambulatoriu este dotată cu 9 cabinete de consultaţii, care acoperă 21 de specialităţi medicale, dar şi cu un departament complet de radiologie şi imagistică medicală, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Spitalul  are şi un laborator care efectuează peste 500 din cele mai complexe teste medicale. În cursul anului precedent, unitatea medicală privată a deservit aproximativ 100.000 de pacienți și a înregistrat o cifră de afaceri  de 3,9 milioane de euro. Personalul medical este format în prezent din 135 de medici și asistenți medicali.

De cealaltă parte, MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici medicale din România, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară. Este, de asemenea, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est, din punct de vedere al vânzărilor. La finalul primului semestru al acestui an, compania a raportat un profit net consolidat de 10,47 milioane de lei, cu 72,4% mai mare decât cel obţinut în perioada similară din 2018.


Adaugati un comentariu


 

*