MedLife a achiziționat primul laborator de anatomie patologică

12 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Cel mai important jucător de pe piața serviciilor medicale private din România ajunge astfel la un portofoliu de 24 de companii achiziționate.

 

Compania MedLife (simbol bursier M) și-a extins extinderea portofoliul, prin achiziția primului laborator de anatomie patologică și biologie moleculară, care se va alătura celorlalte laboratoare de analize care deja fac parte din grup. Compania a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni (75%) al societății medicale Onco Team Diagnostic din București. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost făcută publică, consemnează astfel prima achiziție a unui laborator de anatomie patologică a MedLife, ai cărei acționari au aprobat, în iunie, investirea a 20 de milioane de euro în dezvoltarea programului de achiziții și extinderea companiei, atât pe piața națională cât și pe cea externă.

Despre noua achiziție, Mihai Marcu – CEO MedLife spune că activitatea pe partea de laborator a companiei, oferind în continuare servicii de calitate pacienților.

„Laboratorul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, în linie cu standardele MedLife, iar echipa este formată din medici supraspecializaţi pe nişa lor. Este primul pas din proiectul de extindere şi dezvoltare, aprobat de către acţionari, în urmă cu câteva luni. Urmează o perioadă susţinută de achiziţii, la finalul căreia dorim să ne consolidăm poziţia de lider”, a mai precizat acesta.

 

Laboratorul, care operează de peste șase ani pe piața medicală din Capitală, acoperă o gamă largă de teste din segmentele histopatologie şi imunohistochimie, cât şi examene citodiagnostice. Potrivit reprezentanţilor companiei, în anul precedent a înregistrat o cifră de afaceri de 5,27 milioane de lei şi un profit net de aproape 49.000 de lei.

Echipa Onco Team Diagnostic este formată din medici cu experiență de peste 20 ani, de subliniat la acest capitol fiind contribuția la activitatea echipei a profesorului Giovanni Bussolati, un nume de referință în patologia mondială, fost președinte al Societății Europene de Patologie.

Grupul MedLife ajunge astfel la un portofoliu de 24 de companii achiziţionate, ultima anunţată, înainte de Onco Team Diagnostic, fiind cea a Centrului Badea Medica din Cluj-Napoca.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de clinici medicale din România, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară. Este, de asemenea, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est, din punct de vedere al vânzărilor. La finalul primului semestru al acestui an, compania a raportat un profit net consolidat de 10,47 milioane de lei, cu 72,4% mai mare decât cel obţinut în perioada similară din 2018.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*