MedLife așteaptă avizul Consiliului Concurenței, pentru preluarea spitalului OncoCard

10 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Achiziția a fost anunțată în urmă cu o lună, iar tranzacție este analizată în prezent de autoritatea de reglementare în domeniul concurenței.

 

O nouă tranzacție importantă pe piața serviciilor medicale private din România urmează să se definitiveze în perioada următoare, cele două părți mai având nevoie doar de avizul Consiliului Concurenței în acest sens. Este vorba de preluarea integrală de către MedLife a spitalului privat OncoCard din Brașov, recunoscut ca unul din cele mai mari si mai moderne centre de diagnostic si tratament oncologic din Romania și din zona se sud-est a Europei. Semnarea documentelor care atestă preluarea pachetului integral de acțiuni a avut loc în cursul lunii decembrie a anului trecut, însă mai este nevoie și de avizul Consiliului Concurenței în acest sens.

Instituția de reglementare în domeniul concurenței a anunțat săptămâna aceasta că a demarat procedurile de analizare a tranzacției. Astfel, în perioada următoare, Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică, în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Este o procedură obligatorie în cazul unor astfel de tranzacții, reprezentanții celor două companii neavând nici un fel de emoții în privința verdictului final.

 

Spitalul OncoCard a fost înființat în cursul anului 2012, și se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă, care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic și acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu, secție de chirurgie oncologică, departamentede hematologie, radioterapie și imagistică medicală, dar și un laborator propriu, utilizat pentru pacienții internați.

Pe parcursul celor mai bine de șapte ani de funcționare, la nivelul spitalului au fost făcute investiții de 24 de milioane de euro, iar la finele anului 2018, unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 41,8 milioane de lei. Raluca Butuza, proprietarul acțiunilor OncoCard Brasov, a declarat că „am pledat întotdeauna pentru excelența în sănătate, propunându-ne sa devenim etalon al calității la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, reușind astfel să insuflăm pacienților încredere și curaj. Aceste caracteristici ne sunt reconfirmate astăzi prin parteneriatul cu liderul medicinei private din România, care nu face decât să ne bucure și să ne onoreze în egală măsură”.

 

Odată cu avizul favorabil al Consiliului Concurenței, achiziția spitalului OncoCard ca deveni cea mai importantă tranzacție efectuată de MedLife pe parcursul lui 2019, companie care va ajunge astfel la un portofoliu de 27 de companii achiziționate.

Mihai Marcu, managerul MedLife, a precizat că „acest parteneriat vine în urma strategiei noastre de a extinde și dezvolta segmentul de servicii oncologice și ne bucurăm să avem alături de noi o echipă de experți care vor întări și mai mult zona de excelență medicală. OncoCard vine în completarea serviciilor oncologice pe care le asigurăm deja pacienților, în secțiile de chirurgie din toate spitalele MedLife, și devine primul centru oncologic integrat la nivel de Brașov și al doilea la nivel de grup, după Sibiu. Prin valorile care ne aduc împreună, sunt încrezător că alăturarea companiei OncoCard va contribui la consolidarea poziției de lider național în servicii medicale. Este o zonă de interes pentru noi și nu excludem ca în anii următori sa investim consistent in tratamentul oncologic de excelență la nivel național”.


Adaugati un comentariu


 

*