MedLife ia un credit sindicalizat de 90 de milioane de euro

30 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Compania se pregătește de noi achiziții și majorează facilitatile existente cu 24 milioane de euro, prin semnarea unui credit sindicalizat în valoare de 90 milioane de euro.

 

Mihai Marcu- CEO MedLife

MedLife, liderul pieței medicale din România și singurul furnizor de servicii medicale listat la Bursă (simbol bursier M), semnează o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea şi majorarea facilitaţilor existente cu suma de 24 milioane de euro, în scopul dezvoltării programului de achiziţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, transmit reprezentanții copaniei, printr-un comunicat.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife afirmă că programul de achiziţii este în continuă derulare și, „aşa cum s-a aprobat la ultima Adunare Generală, creştem liniile de finanţare în vederea dezvoltării şi extinderii grupului la nivel naţional şi internaţional. Faptul că am reuşit să ne îmbunătăţim marjele, ne permite să creştem sustenabil, asigurând totodată, raportul optim dintre datoria netă şi profit. Programul de achiziţii este în continuă derulare, în perioada imediat următoare sperăm să finalizăm câteva tranzacţii, iar în paralel, continuăm şi investiţiile în proiectele de tip green field, de digitalizare şi tehnologizare. Complexitatea actului medical a crescut,atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă, ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională, mai ales în ceea ce priveşte chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cardiovasculară intervenţională”.

 

Sindicatul de bănci care semnează creditul este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanţii şi finanţator, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori. Tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură SCP Scorei şi Asociaţii din partea MedLife şi de către casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii din partea sindicatului de bănci.

Potrivit reprezentanților grupului, la această majorare se vor putea adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la valoarea totală de 30 milioane de euro.

Sistemul Medical MedLife a înregistrat, în primele șase luni din acest an, o cifră de afaceri consolidată proformă în valoare de 461 milioane lei, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă din 2018. Compania a raportat rezultate în creștere și la nivel de profit. Astfel, valoarea consolidată proformă a EBITDA a fost de 78 milioane lei, în creștere cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea consolidată proformă a profitului net a fost de aproximativ 14 milioane de lei, în creștere cu 230% față de S1 din 2018.

 


Adaugati un comentariu


 

*