Tinerii buzoieni au acceptat provocarea Consiliului Judetean pentru sanatate prin sport

2 mai 2015 | 0 comentarii |

Intreceri de cross si street-ball au avut loc pe Bulevardul Nicolae Balcescu, iar la Galeria Mall, sahistii si-au pus mintea la incercare. Castigatorii au fost rasplatiti cu diplome, cupe si premii in bani.

 

cros (2)Zeci de tineri buzoieni cu varste inte 10 si 18 ani au acceptat provocarea Consiliului Judetean Buzau de a se intrece in competitiile de cros si street-ball organizate cu prilejul Zilei Tineretului, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, ca alternativa la viata sedentara si un castig pentru propria sanatate, dar si pentru premiile puse in joc.

In ciuda ploii care parea ca va strica dorinta tinerilor de a face sport pentru sanatatea lor si de a-i indemna si pe altii sa prefere aceasta alternativa in locul vietii sedentare, la linia de start s-au asezat, la ora 10:00, zeci de doritori de a-si pune rezistenta fizica la incercare si de a-si demonstra fair-playul.

Au alergat de-a lungul bulevardului Nicolae Balcescu, sub privirile atente ale juriului care i-a rasplatit cu premii, dar si in aplauzele prietenilor si ale parintilor care au privit de pe margine.

 

Castigatorii au fost premiati

Castigatorii au fost premiati

A urmat competitia de street-ball, in urma careia castigatorii au primit, de asemenea, cupe, diplome si premii in bani. „Va felicit pe toti pentru efortul pe care l-ati depus astazi, pentru fair-play-ul care a caracterizat intrecerile sportive si pentru ca, de fapt, voi ati aratat unei intregi generatii, generatiei de tineri de astazi, cum se poate trai sanatos si cum se poate petrece o zi alaturi de prieteni”, le-a spus atat castigatorilor cat si tuturor participantilor la activitatile organizate cu prilejul Zilei Tineretului, Petre Emanoil Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, care  a inmanat premiile.

Competitiile s-au organizat pe categorii de varsta, astfel incat sansele de castig sa fie egale pentru participanti.

 

Preseintele Petre Neagu, premiere

Preseintele Petre Neagu – premii sah

Catre amiaza, Consiliul Judetean a organizat, in parteneriat cu cluburile de sah din municipiu, la Galeria Mall, un concurs de sah rapid cu participarea copiilor pana la 14 ani. S-a jucat in sistem elvetian, 5-7 runde, cu timp de gandire 2×15 minute. S-au acordat premii in diplome, cupe si bani, fiind premiate primele 3 locuri la baieti si separat la fete, pe urmatoarele grupe: pana in 8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani si 12-14 ani. Astfel, castigatorii au primit cate 200 lei pentru locul I, 150 de lei pentru locul II, 100 de lei pentru locul III.

Voi, tinerii, sunteti viitorul acestei tari. Sunteti ceea ce avem mai bun si speranta noastra, ca natiune, pentru dezvoltare. De aceea, trebuie sa acordam o atentie sporita tinerei generatii, educatiei si formarii acesteia. Si cand spun educatie ma refer si la educatie pentru o viata sanatoasa. Am vrut ca astazi sa dam un exemplu tinerilor si sa ii incurajam sa faca sport, sa traiasca frumos si sanatos”, i-a indemnat Petre Emanoil Neagu, cu prilejul premierii.

 Organizatorii au daruit tuturor participantilor, fie ca au castigat sau nu vreo competitie, tricouri inscriptionate in acest scop, considerand ca simpla participare este un castig pentru sanatate.

 

GALERIE FOTO:

 

 


Adaugati un comentariu


 

*