Consiliul Judetean Buzau promoveaza sanatatea prin miscare, de Ziua Tineretului

In data de 2 mai, in municipiu vor fi organizate activitati sportive la care sunt asteptati sa participe cat mai multi tineri, ca alternativa la timpul petrecut in fata calculatorului sau televizorului.

 

cros 4Consiliul Judetean Buzau se implica si in acest an, in organizarea mai multor actiuni pentru a marca Ziua Tineretului. O hotarare in acest sens a fost aprobata in miniparlamentul local, in cursul sedintei ordinare de ieri. Activitatile vor consta intr-o serie de activitati sportive dedicate tinerilor, mai ales celor de varsta scolara din clasele V-XII, care sunt invitati sa participe in numar cat mai mare. Pentru a-i determina pe acestia sa faca miscare, s-au pus in joc si o serie de premii. Astfel, conform hotararii adoptate ieri, Consiliul Judetean va aloca acestor activitati suma de 8.000 de lei, folosita in mod deosebit pentru acordarea de premii castigatorilor competitiilor, insa si pentru inscriptionarea a 200 de tricouri care vor fi impartite participantilor.

Asadar, in cursul zilei de sambata, 2 mai, va fi organizat un cros al tineretului, o competitie de streetball si un concurs de sah, scopul principal fiind promovarea in randul tinerilor a unui stil de viata sanatos, oferindu-le o alternativa activa la timpul petrecut in fata calculatorului sau a televizorului.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu

Acest aspect a fost subliniat si de vicepresedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, cel care indeplineste si functia de presedinte interimar. El a declarat ca „foarte multi tineri, in ziua de astazi, au o viata sedentara, nu mai socializeaza si isi petrec timpul liber in fata calculatorului si in fata televizorului. Am vrea sa ii incurajam sa practice sport, sa iasa din casa, sa socializeze, pentru a avea o viata sanatoasa si implinita. De aceea, chiar de ziua lor, a tinerilor, ne adresam acestora si le propupunem o alternativa de petrecere a timpului liber, respectiv sa faca sport. Vor vedea ca se pot distra si isi pot face prieteni, iar efectele se vor vedea pe termen lung”. Totodata, acesta a facut un apel catre toti tinerii din oras, invitandu-i sa participe in numar cat mai mare la actiunile organizate de Consiliul Judetean Buzau.

 

crosCa si in anii precedenti, cei mai numerosi prticipanti sunt asteptati sa se inscrie la competitia de cros, care se va desfasura sambata pe traseul Bulevardul Nicolae Balcescu – Prcul Crang – Obelisc si retur. Tot pe bulevardul Balcescu vor avea loc si meciurile din cadrul competitiei de streetball, in timp ce Galleria Mall va gazdui competitia de sah.

Castigatorii locului intai la fiecare din cele trei competitii vor primi un premiu constand in 100 de lei impreuna cu o cupa si o diploma, in timp ce concurentii calsati pe locul secund vor primi cate 75 de lei, iar cei de pe locul 3, cate 50 de lei, impreuna cu cupe si diplome.

In organizarea activitatilor sportive dedicate Zilei Tineretului, Consiliul Judetean are ca partener Inspectoratul Scolar Judetean.

 


Adaugati un comentariu


 

*