Peste 1.000 de copii din Buzau au primit daruri de la Mos Nicolae, la Consiliul Judetean

6 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Un spectacol si multe daruri au fost oferite copiilor din institutiile de ocrotire si din mai multe scoli degerale, pentru care presedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, s-a transformat in ajutorul Mosului Nicolae.  

 

neagu-mos nicolae 11Stim cu totii ce mult inseamna sa primim un dar neasteptat, oricat de mic, si ce stare de bine ne ofera bunatatea celor din jur! Iar perioada Srabatorilor de Iarna, incepand de la Mos Andrei, Mos Nicolae, Mos Craciun si toate celelalte care se imbulzesc, parca, in aceasta luna, sa ne dea tuturor o stare de bine inainte de trecerea la Noul An este, poate, cea mai asteptata din an, mai ales de catre copiii care stiu sa se bucure din toata inima de dulciuri, fructe, jucarii.

Exista, din pacate, si multi copii la care darurile vin mai greu sau nici nu mai ajung, de aceea, darnicia celor care au posibilitatea sa faca un copil fericit este cu atat mai mult de apreciat si de urmat. Iar romanii au dovedit, chiar si in cele mai grele vremuri, ca stiu sa fie iertatori si buni, sa daruiasca bucurie…

La Consiliul Judetean Buzau a devenit o traditie oferirea darurilor de Sarbatori, asa ca astazi, peste 1.000 de prichindei au primit cadouri de la Mos Nicolae cel generos si bun. Presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu, si-a asumat rolul de ajutor al Sfantului cel mai iubit de copii.

 

Mos nicolae CJ 8Peste 1000 de perechi de ochi au sclipit, astazi, de bucurie, la Sala Mare a Consiliului Judetean unde au primit in dar o poveste cu talc, Frumoasa si Bestia, din care au invatat cu siguranta ca bunatatea si corectitudinea sunt intotdeauna rasplatite, iar viata, desi uneori grea, se transforma in bucurie daca nu renunti la speranta, la valori morale si crezi in tine, in adevar si in cei din jur.

Si, pentru ca au fost cuminti, copiii din institutiile de ocrotire, dar si copiii din mai multe scoli din Buzau in care predomina cei din familii numeroase sau mai nevoiase, au primit, la sfarsitul spectacolului, dulciuri si alte daruri, pe care presedintele Consiliului Judetean le-a impartit cu generozitate, diupa ce le-a urat „La Multi Ani!” celor care poarta numele Sfantului Nicolae.

Sunt fericit ca nu doar copiii ai caror parinti au posibilitati materiale pot fi astazi, fericiti! Desi sigur au fost cuminti, unii copii nu au gasit, probabil, nimic in ghetute azi-dimineata, asa ca noi, cei de la Consiliul Judetean, am luat rolul Mosului Nicolae si le-am oferit, astazi, putina bucurie. Am fost la randul nostru rasplatiti din plin, pentru ca nimic nu poate fi un dar mai minunat pentru oamenii mari decat zambetul sincer si pur al unui copil… Sunt fericit ca am putut sa le oferim putina bucurie acestor micuti, pentru ca am convingerea ca, la randul lor, vor fi darnici si buni cand vor creste mari”, a precizat presedintele Consiliului Judetean, in aplauzele tuturor.

 

neagu-mos nicolaePresedintele Consiliului Judetean si-a „umplut sacul cu daruri” inca de aseara, cand a plecat sa imparta bucurie copiilor de la Complexul de Servicii Comunitare nr.2 din Buzau. Si-a luat ajutoare dintre consilieri si, impreuna, au impartit daruri copiilor care i-au intampinat cu bucurie.  Nu i-a uitat nici pe batranii de la Caminul pentru persoane varstnice din Smeeni, care s-au bucurat la fel de mult ca niste copii, in primul rand ca nu au fost uitati de autoritati, dar si de darurile primite.

Copiii de la Complexul de servicii comunitare nr 2, precum si persoanele varstnice de la Caminul Smeeni, ne-au demonstrat, in ajun de Sfantul Nicolae, ca bucuria de a primi cadouri este aceeasi, indiferent de varsta. Le multumesc pentru caldura cu care ne-au intampinat!”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Buzau asigura protectia, cresterea si ingrijirea a 80 de copii cu varste intre 3 si 18 ani aflati in dificultate sociala care beneficiaza de educatie si sunt sprijiniti sa-si continue studiile prin institutiile de ocrotire din subordinea Consiliului Judetean.

Caminul pentru persoane varstnice din Smeeni asigura ocrotire si ingrijirea  a peste 40 de batrani care nu s-ar putea descurca singuri, pentru a avea o batranete decenta.

 

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*