Tratamente naturiste la indemana

11 iulie 2012 | 1 comentariu |

Natura ofera o mare varietate de plante cu ajutorul carora se pot rezolva o serie de afectiuni ale organismului uman.

 

Din cele mai vechi timpuri s-au folosit beneficiile naturii in scop curativ. Stim din scrierile antice ca egiptenii, grecii, chinezii si alte natii au revolutionat, pur si simplu, prin descoperirile lor terapeutice, iar unele dintre metodele vechi de terapie naturista au revenit in actualitate cu rezultate miraculoase.

Empiric, din generatie in generatie, beneficiile unor plnte asupra organismului s-au transmis si sunt folosite, iar in ultmii 20 – 30 de ani, acestea au fost sintetizate de cercetatorii si medicii din zona homeopatiei sau a naturismului, cu mare succes.

Cateva dintre retetele naturiste pe care cititorii www.sanatateabuzoiana.ro ni le-au transmis cu mentiunea ca au fost verificate personal, pentru patru dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta o mare parte a populatiei, vi le prezentam si dumneavoastra.

 

Impotriva caderii parului

 

Amestecul dintr-o lingura de gaz lampant, o lingura otet de mere, un ou si o capatana de usturoi pisat. Se face parul carari si se unge cu acest amestec. Se lasa sa actioneze 3 ore, apoi se spala cu sampon. Tratamentul se face o data pe saptamana.

Amestecul din 200ml gaz lampant, patru oua, 200ml alcool de 90 de grade, 200ml ulei de ricin, 200g usturoi pisat, vitamina B6 – 4 fiole de 5ml, 4 linguri sare de mare. Se pune la macerat, timp de doua saptamani. Preparatul se foloseste de 2 ori/saptamana; se frectioneaza parul la radacina si dupa 4 – 5 ore se spala cu sampon si se clateste cu ceai de radacina de brusture sau de urzica.

Cura cu otet de lavanda se face folosind 10 linguri de planta maruntita cu ½ litru de otet, care se macereaza timp de 10 zile la temperatura camerei. Se maseaza la radacina parului.

Radacina de brusture se pune la macerat cu alcool, timp de 10 zile, iar cu acest amestec se maseaza capul usor, zilnic, timp de o luna.

Amestecu de ceapa cu miere este, de asemenea, eficient. La patru parti de pasta de ceapa cruda se adauga o parte de miere. Se intinde amestecul pe cap, se lasa timp de o ora, apoi se spala capul cu apa calduta si sampon. Daca parul este uscat, se poate pune in amestec putin (10-15 picaturi) ulei de masline.

Amestecul de suc de castraveti cu miere previne caderea parului si contribuie la scaderea colesterolului. Un pahar de suc de castraveti cu o lingura de miere se ia pe stomacul gol, dimineata si seara inainte de culcare.

Samponul cu miere se face din 30g flori de musetel puse in 100ml apa fierbinte, care se infuzeaza o ora, se strecoara si se adauga o lingurita de miere. Parul se umezeste cu aceasta infuzie, iar dupa 30 – 40 de minute se limpezeste cu apa calduta. Se repeta la 10 zile.

 

In caz de balonare

 

 Frunzele de anghinare sunt eficiente in combaterea fermentatiei intestinale, colicilor abdominale, constipatiei si ameliorarea functiilor hepatice. Se face o infuzie din 1 – 2 lingurite de planta la o cana de apa clocotita si se beau 1 – 2 cesti/zi.

Fructele de coriandru au propietati carminative, calmeaza durerile abdominale, elimina gazele: se prepara o infuzie dintr-o lingurita de fructe zdrobite la o cana de apa clocotita si se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile.

Busuiocul actioneaza ca antiseptic abdominal: se prepara o infuzie, se beau 2 – 3 cesti/zi. Chimenul si anasonul sau feniculul au aceleasi propietati.

 

Probleme ale aparatului genital

 

Pentru frigiditate se face o tinctura de branca ursului (Heraclea sphondylium) se obtine prin macinarea inflorescentelor si semintelor (100 de grame) cu rasnita electrica de cafea, se pune intr-un borcan de 400 ml, care va fi umplut cu alcool de 70 de grade, apoi se macereaza timp de 8 – 10 zile. Filtratul se pastreaza in sticlute inchise la culoare. Se ia o lingurita din aceasta tinctura cu 20 – 30 de minute inainte de actul sexual; relaxeaza musculatura uterului, mareste stimularea neuronala care genereaza dorinta erotica si ajuta la dezinhibarea psihica.

Impotenta, sterilitatea la femei si barbati se pot trata luand o lingurita de branca ursului de 3 – 4 ori/.zi, pe stomacul gol cu ½ pahar de apa, inainte de masa. Eficienta marita se obtine daca se tine regim lacto-vegetarian, fara alcool, tutun si cafea. Eficient s-a dovedit si amestecul din 1,5 Kg telina, 1,5 Kg morcov, 0,5 Kg miere, 1,5 Kg miez de nuca, 1 Kg mere ionatane, 2 – 3 lamai, 2 – 3 portocale si o sticla de vin alb de casa. Toate legumele spalate si curatate se dau prin masina de tocat, se amesteca, apoi si se adauga vinul, se omogenizeaza, se pun in borcane si se pastreaza la frigider, timp de o saptamana, la macerat. Se consuma doua linguri de 3 ori/zi, cu 30 de minute inaintea mesei, timp de 3 saptamani. Concomitent se consuma grau incoltit si vitamina E. Se mai trateaza cu succes cu vitamina B6 si zinc.

Menopauza prematura poate fi tratata progresiv, cu tinctura de branca ursului. Se incepe cu 20 picaturi de 3 ori/zi, in prima saptamana. Se creste doza cu 10 picaturi in fiecare saptamana, pana se ajunge la 50, luate de trei ori in a patra saptamana. Cura se face o luna, cu 10 zile de pauza. Tratamentul se face gradat, pentru a preveni fenomenele neplacute ale relansarii hormonale (bufeuri, nervozitate, sangerari). Cura este eficienta cu regim lacto-vegetarian si cruditati.

Virus Papiloma – daca tratamentul alopat nu merge, se poate incerca cu tinctura de echinaceea, cu rol antiviral si imunostimulator, luandu-se 30 – 40 picaturi de 3 ori/zi, diluate in apa. Un bun randament da sucul de papadie si patrunjel in parti egale, consumat timp de 6 saptamani, dar si vitamina C 1000 mg/zi, ori multe fructe citrice. Papiloma reprezinta un risc major in aparitia cancerului de col uterin si endometrial.

 

Prostata

 

Prostata hipertrofica: 50 g frunze sau fructe de castan se pun intr-o jumatate de litru de alcool de 50 de grade si se lasa la macerat timp de 2 saptamani, la caldura si intuneric, agitand in fiecare zi. Din aceasta tinctura se iau 30 – 40 picaturi de 3- 4 ori/zi, timp de 3 – 4 saptamani.

Prostata litiazica: seara, 100g de samburi de pepene uscati (samburi negri de pepene verde inchis) se zdrobesc si se fierb intr-un litru de apa, pana cand apa scade la jumatate. Se lasa pana dimineata, cand se bea ceaiul pe stomacul gol. Micul dejun se serveste dupa o ora. Acest ceai se bea timp de 10 zile; se face o pauza de 10 zile si apoi se repeta. Pietrele se elimina sub forma de nisip, fara dureri.

Uretro-prostatita: ceai de ghimpe, granule de polen si supozitoare cu propolis, bai calde de sezut cu musetel.

Pentru rezolvarea problemelor cu prostata se sdministreaza doze ridicate de zinc; acestea ajuta la formarea insulinei care are un efect de normalizare a activitatii prostatei.



Comentarii (1)

  1. Un buzoian spune:

    Inainte de anii 90 era o vorba ”Noi cu muschii ca otelul, sa culegem musetelul”.
    Acum chiar a venit timpul avand in vedere ca prin spitale bate vantul iar banii CNAS sunt sau mai bine spus nu sunt deajuns niciodata.
    CNAS ar trebui sa organizeze cursuri de cules si folosit plantele medicinale iar seful CNAS si al Ministerului Sanatati sa fie numit culegatori sefi.

Adaugati un comentariu


 

*