Un medic paralizat continua sa opereze chiar si din scaunul cu rotile

Medicul ortoped Ted Rummel foloseste un scaun special de care este legat, permitandu-i sa stea in pozitie verticala in timpul interventiei.

 

ted rommel (2)Un exemplu de daruire profesionala, de vointa si de devotament pentru pacienti vine din Statele Unite ale Americii, unde un medic ortoped uimeste intreaga lume. El opereaza stand intr-un scaun cu rotile si refuza sa renunte la profesie, dupa ce o afectiune suferita l-a coloana vertebrala l-a lasat paralizat de la brau in jos, in urma cu patru ani. Problemele lui Ted Rummel,  chirurg ortoped din Missouri, au inceput in anul 2009 cand i-a aparut un chist la coloana, care a continuat sa se dezvolte. Colegii sai medici s-au temut sa-l opereze, intrucat riscul de a ramane paralizat era foarte mare. In cele din urma, cand tesutul afectat a cedat, a fost nevoie de o operatie de urgenta, iar previziunile pesimiste s-au adeverit. In urma interventiei, viata i-a fost salvata, dar pacientul a ramas paralizat de la brau in jos.

 

ted rommel (1)Cu un psihic puternic si o vointa uriasa, medicul s-a grabit sa intre intr-un program intensiv de recuperare, incercand sa se adapterze la viata in scaunul cu rotile. Ceea ce l-a motivat cel mai tare in acest sens a fost dorinta sa de a reveni in sala de operatii si de a-si pune mainile si bisturiul in slujba vietii, din nou. Nu ma pot opri din a face asta. Asta imi place sa fac. Imi iau jurnalele medicale si le citesc, imi place sa le citesc”, declara la acea vreme medicul american, in timp ce multi erau reticenti cu privire la sansele sale de a opera din nou. Beneficiind insa de sprijinul colegilor si al altor specialisti, Ted Rummel a inceput sa opereze din nou, numarandu-se chiar printre chirurgii apreciati. Face asta gratie unui carucior cu rotile modificat special pentru el, care-i permite sa stea in pozitie verticala in timpul operatiilor.

 

ted rommel (3)Legat de carucior si sustinut la verticala de dispozitivul special atasat acestuia, medicul ortoped opereaza din nou dupa patru ani de cand a ramas paralizat, vointa si daruirea sa dandu-le incredere si pacientilor, chiar daca la inceput unii dintre ei au fost reticenti cand au auzit ca vor fi operati de un medic imobilizat in scaunul cu rotile. A devenit insa unul dintre medicii preferati de pacientii spitalului in care continua sa profeseze, mai ales ca este vorba despre pacienti cu afectiuni ortopedice, care pe unii ii impiedica sa isi mai foloseasca mainile si picioarele asa cum trebuie, Ted Rummel redandu-le aceasta abilitate de care el nu mai poate beneficia.

 


Adaugati un comentariu


 

*