Un nou medicament pentru diabet, pe piata europeana

7 februarie 2017 | 0 comentarii |

Medicamentul este produs de compania Sanofi si va fi disponibil din al doilea trimestru al anului, pentru pacientii din tarile Uniunii Europene, inclusiv cei din Romania.

 

Test DiabetPiata farmaceutica europeana s-a imbogatit, recent, cu un nou medicament destinat tratamentului diabetului zaharat de tip 2, Comisia Europeana dandu-si zilele acestea acceptul pentru punerea sa pe piata, bazandu-se pe rezultatele favorabile ale testelor efectuate in prealabil. Medicamentul se numeste SuliquaTM si este produs de compania Sanofi, care il prezinta drept „o noua combinatie inovatoare, care are potentialul de a satisface nevoi importante, neacoperite, ale persoanelor care traiesc cu diabet zaharat tip 2 in Europa”. Noul medicament contopeste doua tratamente injectabile intr-unul singur, necesitand o singura administrare pe zi, pentru a imbunatati controlul glicemiei. Producatorii mai spun ca SuliquaTM este autorizat pentru utilizare in asociere cu Metformin, pentru a imbunatati controlul glicemiei, in situatiile in care Metformin singur sau in combinatie cu un alt medicament hipoglicemiant oral sau cu insulina bazala nu au asigurat acest control.

Noul tratament a devenit deja disponibil, inca din luna ianuarie, pentru pacientii din Statele Unite, iar in luna noiembrie a anului trecut a primit si avizul pozitiv din partea Comitetului pentru Produse Medicamentoase pentru Uz Uman al Agentiei Europene a Medicamentului.

 

sanofiIn baza acestui aviz, Comisia Europeana si-a dat acordul pentru punerea pe piata a medicamentului, producatorul anuntand ca lansarile pe pietele individuale din statele europene vor avea loc incepand cu al doilea trimestru al anului. Medicamentul va fi lansat in cele 28 de state membre UE, urmand astfel sa devina disonibil si pe piata din Romania. Pe langa piata din statele membre, noul tratament va fi lansat si in Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Avizele favorabile pentru punerea pe piata anoului medicament au venit in urma unor studii la care au particpat 1.900 de adulti cu diabet zaharat de tip 2 din intreaga lume. Scopul studiului a fost acela de a evalua eficacitatea si siguranta combinatiei, cu raport fix, in populatiile de pacienti cu glicemie insuficient controlata de antidiabetice orale si de terapia cu insulina bazala, iar  SuliquaTM a demonstrat o reducere superioara, semnificativa statistic, a glicemiei.

 

SuliquaTMMedicamentul va fi disponibil in doua variante, sub forma unor stilouri injectoare preumplute, pentru diferite optiuni de dozaj, care pot raspunde nevoilor individuale de insulina ale pacientilor. Diferenta intre cele doua stilouri consta in intervalul de dozaj si raportul intre substantele din combinatie. Astfel, stiloul preumplut SoloSTAR 10–40 va asigura 10 pana la 40 de linii de doza de insulina glargin   100 unitati/ml, in combinatie cu 5 pana la 20 de micrograme de lixisenatida, in timp stiloul SoloSTAR 30–60 va asigura 30 pana la 60 de linii de doza de insulina glargin 100 unitati/ml in combinatie cu 10 pana la 20 de micrograme de lixisenatida.

Deocamdata nu se cunoaste data exacta la care produsul va deveni disponibil pe piata romaneasca si nici costurile la care acesta ar putea fi achizitionat, insa la fel ca in cazul oricarui nou medicament aparut pe piata, medicii recomanda pacientilor sa nu isi schimbe tratamentul din proprie initiativa, iar inainte de a lua aceasta optiune, sa se consulte mai intai cu medicul specialist.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*