Un nou-nascut care a trait doar doua ore, cel mai tanar donator de organe

Copilul s-a nascut cu o malformatie grava, iar parinti au fost de acord sa ii fie prelevati rinichii si valvele cardiace.

 

si bebelusii

Jess Evans si bebelusii

Un copil nascut in Marea Britanie, care a decedat la doar doua ore dupa ce a venit pe lume, a devenit cel mai tanar donator de organe din istoria transplanturilor. Numele sau a devenit cunoscut astfel in intreaga lume, desi trecerea sa prin viata a fost extrem de scurta. Copilul se numeste Teddy Evans si a venit pe lume impreuna cu fratele sau geaman Noah, dar si cu o malformatie grava, care l-a impiedicat sa traiasca.

Parintii fusesera anuntati din vreme ca unul dintre bebelusi suferea de anencefalie, o malformatie, incompatibila cu viata, insa Jess Evans, mama bebelusilor, a decis sa ii pastreze pe ambii, desi sansele ca Teddy sa supravietuiasca erau practic nule.

Cei doi gemeni au fost adusi pe lume, dar la doua ore de la nastere, Teddy Evans a pierdut lupta cu afectiunea grava de care suferea. La doar cateva minute, parintii bebelusului au decis sa accepte sa i se preleveze organele, pentru ca alti oameni sa se bucure de sansa la viata pe care copilul lor nu a avut-o. Jess si Mike Evans spera ca prin gestul lor vor determina si alti parinti, aflati intr-o astfel de situatie, sa ia decizia corecta si umana de a darui viata altor persoane care au sansa de a trai doar in urma unui transplant.

 

Micutii Teddy si Noah Evans

Micutii Teddy si Noah Evans

De la micutul Teddy, medicii de la Spitalul Universitar din Cardiff au prelevat valvele cardiace si rinichii. Acestia din urma au ajuns la un barbat care suferea de grave afectiuni renale, iar singura sansa de a fi salvat era un transplant.

La scurt timp dupa ce au fost de acord cu prelevarea de organe, parintii copilului au declarat ca „acele clipe, fie si numai pentru 10 minute sau o ora, petrecute in compania copilului nostru au insemnat o experienta memorabila, de care ne vom aminti o viata intreaga. A trait si a murit ca un erou. Este imposbil sa exprimam in cuvinte cat de mandri suntem de Teddy”.

La randul sau, unul dintre medicii care au efectuat operatia de prelevare a marturisit ca „a fost o atmosfera destul de incarcata emotional, parintii erau constienti ca decesul copilului lor era iminent. Insa, cand au aflat ca bebelusul s-a nascut viu, au preferat sa se bucure de orice minut pretios in compania lui”.

 Parintii micutului au acum o legatura stransa cu cei carora le-au oferit a doua sanasa la viata. Mai mult, ei au infiintat o asociatie, 2 Wish Upon A Star, prin care isi doresc sa ajute paritii aflati insuferinta.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*