UPDATE: S-a publicat lista posturilor si locurilor scoase la concursul de rezidentiat

6 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Scandalul declansat din cauza taxei de rezidentiat nu este sigur ca s-a incheiat. Astazi, insa, Ministerul Sanatatii a publicat, mai repede decat a preconizat, listele cu locurile si posturile scoase la concurs in sesiunea din 25 noiembrie 2012, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

In cele sase centre universitare in care se organizeaza rezidentiatul din acest an, descentralizat, la fel ca si anul trecut, sunt disponibile 2.553 de locuri (2.211 – medicina, 248 – medicina dentara, 94 – farmacie).

Ca si anul trecut, in centrul universitar Bucuresti s-au afisat 524 de locuri, cele mai multe din lista, iar specialitatile cele mai „favorizate” sunt medicina de familie (128), chirurgia (118) si medicina interna (115). Expetiza medicala are numai 7 locuri, Medicina nucleara are sase locuri, iar medicina sportiva, numai un loc.

Absolventii care vor dori sa ocupe un post/loc in Buzau vor sustine examenul de rezidentiat in centrul universitar Bucuresti, unde se impart  posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanța, Dambovita, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si  locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Lista locurilor scoase la concurs in cele sase centre universitare acreditate poate fi consultata AICI .

 

Noutatea rezidentiatului pe post

 

Asa cum Sanatatea Buzoiana v-a mai informat, rezidentiatul pe post de anul acesta are o noutate care a fost foarte bine primita de absolventi. In scopul reducerii migratiei medicilor tineri, Ministerul Sanatatii a decis sa se organizeze concurs si pentru clinici, nu numai pentru spitalele mici, ca pana acum.

Posturile scoase la concurs in sesiunea noiembrie 2012 pot fi consultate si descarcate AICI.

Totodata, Ministerul Sanatatii a publicat, pe site-ul www.rezidentiat.info metodologia de examen, pootrivit careia pana la 26 octombrie se va comunica centrelor de examinare numarul candidatilor pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmand ca pana pe 30 octombrie sa fie transmisa si listele nominale in format electronic.

Pe 22 noiembrie, candidatii vor afla sala si ora inceperii probei de concurs de pe site-urile universitatilor la care sunt arondati sau de pe rezidentiat.info.

Concursul se desfasoara sub forma de test grila cu 200 de intrebari, dureaza patru ore. Pentru a promova, candidatul trebuie sa raspunda corect la  60% dintre cele 200 de intrebari, iar ocuparea locurilor/posturilor pe speciaolitati se face in ordinea punctajului de promovare obtinut pe fiecare centru de examen, in limita locurilor/posturilor disponibile.

Metodologia si publicatia de examen, precum si tematicile pentru fiecare domeniu pot fi consultate AICI .

Taxa de inscriere la rezidentiat (care ar putea fi de 360 de lei, daca se face modificarea in Monitorul Oficial, unde acum este de 500 de lei) se va plati in contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti) beneficiar:  Ministerul Sanatatii, str. Cristian Popisteanu, Nr 1-3, sector 1, Bucuresti, cod:010024.


Adaugati un comentariu


 

*