48 de locuri in plus la rezidentiat

6 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii anunta suplimentarea numarului de locuri la concursul de Rezidentiat din 25 noiembrie pentru domeniul medicina, lista posturilor si locurilor pentru medicina dentara si farmacie ramand  nemodificata.

 

Ministerul Sanatatii a aprobat cererea medicilor tineri de a suplimenta, cu 48, numarul posturilor/locurilor scoase la concursul de rezidentiat din 25 noiembrie, transmite Birul de presa al MS, printr-un comunicat remis redactiei Sanatatea Buzoiana.

Decizia vine in urma solicitarilor adresate de catre  reprezentantii rezidentilor la Ministerul Sanatatii, dar si a posibilitatii din punct de vedere tehnic si economic, se mentioneaza in comunicatul amintit.

Locurile suplimentare sunt publicate in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Tg. Mures in specialitatile cardiologie, gastroenteorologie, hematologie, oncologie medicala, pneumologie, nefrologie, chirurgie generala, radioterapie, ortopedie si traumatologie, ORL.

 

Trei candidati pe doua locuri

 

In urma concursului de rezidentiat, aproape 1.600 de absolventi vor ramane „pe dinafara”, chiar daca vor obtine medii de promovare, iar asta in ciuda crizei de specialisti pe care o inregistreaza sistemul medical romanesc actual.

 Pe cele 3778 de locuri si posturi s-au inscris 5.371 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie. Cei mai multi (4.142) s-au inscris pentru  domeniul medicina, 931 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar 298 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie. Potrivit noii configuratii, 3.350 de locuri si posturi sunt pentru medicina, 250 pentru medicina dentara, iar 170 pentru farmacie.

Concursul de rezidentiat pe post din acest an se organizeaza si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca in anii precedenti, in scopul incurajarii tinerilor medici sa-si continue cariera profesionala in tara.

Lista completa a locurilor si posturilor va fi publicata pe site-ul oficial www.rezidentiat.info.

 

Doar 10 „pretendenti” pentru Buzau

 

Pentru cele 40 de locuri oferite de spitalele buzoiene la rezidentiatul din acest an, doar 10 medici tineri si-au depus dosarele de inscriere la Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau.

La DSP Buzau, au fost depuse 10 dosare – 9 la medicina și 1 la farmacie, desi in judetul Buzau au fost scoase la concursul de rezidentiat de luna viitoare de patru ori mai multe posturi. Ocuparea locurilor/posturilor are loc anul acesta la comun, nu separat, ca in anii trecuti, iar in functie de punctajul obtinut pe fiecare centru universitar, se face repartitia in limita locurilor/posturilor publicate, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Mihaela Voineagu.

 La fel ca si anul trecut, concursul de rezidentiat din acest an se va desfsura descentralizat, in sase centre universitare (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Targu Mures si Craiova), pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentar si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.


Adaugati un comentariu


 

*