Zâmbește și ia aminte!

19 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Se apropie Crăciunul, iar în această perioadă, magia Sărbătorilor ne îndeamnă mai mult la reflecție. În loc de obișnuitele bancuri, diminețele noastre vor începe, în această perioadă, cu povești cu tâlc…

Astăzi, o poveste care ne ajută să privim viața și pe cei din jur cu alți ochi…

 

Se spune că doi îngeri călătoreau pe pământ cu chip de oameni, iar într-o seară au încercat să-și petreacă noaptea în casa unei familii înstărite. Au ciocănit la poartă, dar familia a refuzat să-i lase pe îngeri să înnopteze în camera de oaspeți. Le-a oferit în schimb o cămăruță rece și murdară în pivnița casei.

În timp ce își făceau paturile, îngerul cel bătrân a văzut o gaură în perete și a reparat-o imediat. Când îngerul cel tânăr l-a întrebat de ce, celălalt înger i-a răspuns:

– Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.

 

În noaptea următoare îngerii au ajuns să se odihnească în casa unui om foarte sărac, dar foarte ospitalier, țăran ce locuia împreună cu soția lui.

După ce au împărțit cu ei puțină mâncare ce o aveau, i-au lăsat pe îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie.

Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au găsit pe țăran și pe soția lui plângând. Singura lor vacă al cărei lapte era singurul lor venit, murise pe câmp.

Îngerul cel tânăr s-a înfuriat și l-a întrebat pe cel bătrân, cum se poate întâmpla un asemenea lucru?

– Primul om avea tot și totuși l-ai ajutat, a spus el. A doua familie avea atât de puțin, dar era în stare să împartă totul și tu i-ai lăsat vaca să moară.

– Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi, i-a răspuns îngerul cel bătrân. Când am stat în subsol, am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpânul era obsedat de lăcomie și era incapabil să-și împartă bogăția cu altcineva, am astupat zidul ca să nu o mai găsească. Noaptea trecută, când am dormit în patul familiei de țărani, îngerul morții a venit după soția lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi. Uneori chiar așa se întâmplă când lucrurile nu se desfășoară așa cum ar trebui. Dacă ai credința, e nevoie doar să crezi că orice întâmplare este întotdeauna în avantajul tău. S-ar putea să nu știi (să nu afli de ce anume te-a păzit Dumnezeu)…

 

Aceasta este legenda „Lucurile nu sunt ceea ce opar a fi”, din care învățăm că unii oameni intră în viața noastră și pleacă repede, alții ne devin prieteni și stau aproape de noi… lăsându-și minunatele amprente asupra inimii noastre…

Am putea înţelege că nu mai suntem aceiași, că nu putem ști niciodată totul! Dintr-o perspectivă mai complexă și mai profundă am putea înțelege ă totul se întâmplă în viață cu un scop, că este spre binele nostru. Poate că nu vom înțelege pe moment „de ce” se întâmplă unele lucruri, însă răspunsul ni se va revela peste un timp. Înțelepciunea universului este dincolo de înțelegerea și puterea noastră de percepție.

Ieri a trecut. Mâine este un mister. Astăzi este un dar. De aceea se cheamă prezent (de la present = dar)!

 

*Aceasta este o rubrică de bancuri / umor / pamflet/ anecdote și va fi tratată ca atare. 

 


Adaugati un comentariu


 

*